Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El cartell oficial d’Unidos Podemos que humilia Catalunya

El cartell oficial de la candidatura d’Unidos Podemos ha sorprès tothom, tant per les cares que hi apareixen, com per l’eslògan que s’hi pot llegir i la mutació d’aquest a Catalunya. Gestos que es poden interpretar com una declaració d’intencions que humilia Catalunya. El lema del cartell a Espanya és “La sonrisa de un país”, malgrat que els líders de Podemos s’omplen la boca de plurinacionalitat deixen clar que només hi ha un país: Espanya. A Catalunya el lema de campanya dels liles pateix una mutació respecte al lema espanyol i es transforma en “El somriure dels pobles”. 

Redacció
Redacció 10/06/2016

Xavier Domènech desaparegut del cartell per “fraternitat”

Per altra banda, al cartell d’Unidos Podemos, s’hi poden veure vuit rostres somrients de quatre homes i quatre dones, però entre ells no hi és el del cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech. En canvi, hi ha qui tanca simbòlicament la llista, Ada Colau, que no obstant és més popular al conjunt de l’Estat. El candidat de Compromís, Joan Baldoví, també queda ‘oblidat’ en favor de Mònica Oltra.

Segons ha explicat el candidat Xavier Domènech, la seva absència al cartell és deu a que ell és un candidat d’una “confluència pròpia agermanada”, i Ada Colau, que és molt mediàtica i  representa la fraternitat entre les confluències: “Jo sóc el candidat d'En Comú Podem, que té una aliança fraternal amb Units Podem. La millor forma de mostrar la fraternitat és que hi fos l'Ada, perquè no és candidata. Jo sóc candidat d'una confluència pròpia, que té una entitat pròpia. Són dues candidatures agermanades, aliades, però diferents. No té sentit que digui que ets una candidatura catalana i apareguis en el cartell d'una candidatura de l'Estat. Per tots és conegut que l'Ada té una potència brutal que explica aquest missatge de fraternitat.”, ha dit Domènech a RAC1.