Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El CAC traurà a concurs públic 83 freqüències de ràdio comercials

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) traurà a concurs públic abans del 31 de desembre 83 freqüències comercials, segons ha anunciat el seu president, Josep Maria Carbonell. Carbonell ha explicar que s’adjudiquen ràdios comercials i no públiques i, per tant, hi haurà unes regulacions que condicionaran el poder accedir al concurs per tal de garantir el ‘pluralisme extern’. Aquest és el primer cop que el CAC atorga llicències en compliment de la llei de la Corporació Catalana de Comunicació Audiovisual (CCMA). Carbonell ha fet aquestes declaracions davant la Comissió de Política Cultural, en la qual ha presentat l’Informe de l’audiovisual a Catalunya corresponent a l’any 2006.

Redacció
Redacció 13/12/2007

Carbonell ha recordat que el 2006 el govern espanyol va aprovar el Pla tècnic nacional de radiodifusió sonora el qual va suposar programar 1.200 freqüències d’FM per tot l’estat espanyol de les quals 105 van ser per a Catalunya.

Un aspecte ‘important’ perquè feia ‘molts anys’ que no hi havia programació de l’espectre radioelèctric i a més, del total del centenar la Generalitat va reservar una vintena pel sector públic local de ràdio. Ara, les 83 restants són objecte de concurs d’adjudicació, el primer que fa al CAC en compliment del dret que l’atorga la llei de CCMA.

D’altra banda, Carbonell ha fet una crida a la necessitat de no demorar l’aplicació de la llei de la CCMA, aprovada desprès de sis anys, perquè ‘tot i que els temps de transició no són bons’ podria repercutir negativament en la pròpia dinàmica de la prestació del servei. En aquest sentit, ha apel·lat a la necessitat que el Parlament nomeni els càrrecs del CCMA ‘el més aviat possible’.

Així mateix, ha demanat als diputats presents que s’ha de mantenir ‘viu l’esperit de la llei’, amb la qual cosa els membres que formin part del Consell han d’arribar per mèrits professionals rellevants i han de ser gestors i experts, i ha matisat ‘que no comissaris’, per garantir el servei públic de ràdio i televisió.