Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El BNG aposta per ERC

Tot sembla indicar que la pèrdua del poder a la Xunta pot comportar algun reajustament en la línia política del partit nacionalista gallec. La primera seria que hi ha diversos […]

Redacció
Redacció 12/03/2009

Tot sembla indicar que la pèrdua del poder a la Xunta pot comportar algun reajustament en la línia política del partit nacionalista gallec. La primera seria que hi ha diversos sectors de la coalició galleguista que apostarien per concórrer a les eleccions europees amb ERC ja que això visualitzaria un gir a l’esquerra de la formació, un flanc per on es considera que han perdut suport electoral a les grans ciutats.

La companyia amb PNB i CiU a més de no ajudar-los en aquest reposicionament a l’esquerra, tampoc els hi garanteix que puguin obtenir eurodiputat tal i com ja va succeir en els comicis de 2004. En canvi, concorrent a ERC, expliquen fonts del nacionalisme gallec, sí que podrien partir-se, ni que fos per un parell d’anys, l’escó amb els independentistes catalans.

Després del rebuig de CiU a una candidatura conjunta sobiranista i nacional, ara tot resta obert per a una possible coalició dels independentistes catalans amb Aralar i Eusko Alkartasuna a més del Bloque, un partit on la militància és considerada majoritàriament d’extrema esquerra.