Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra viatja a Israel i Palestina en representació de la Conferència Episcopal

Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, viatjarà avui dissabte a Israel i Palestina en representació de la Conferència Episcopal per participar en una trobada de bisbes de conferències episcopals europees i d’Estats Units, amb l’Assemblea d’Ordinaris Catòlics de Terra Santa. L’objectiu de la trobada és refermar l’esperança de pau a la regió i alhora manifestar la comunió de l’església de Jerusalem amb la resta del món. La delegació té prevista per aquest diumenge una trobada amb els primers ministres de Palestina i d’Israel.

Redacció 12/01/2008

El programa de les jornades començarà avui dissabte dia 12 amb una trobada amb els Ordinaris de Terra Santa, i posteriorment la delegació es reunirà amb l’arquebisbe Antonio Franco, delegat apostòlic a Jerusalem i Palestina, per tractar l’Acord Fonamental entre Israel i la Santa Seu. Diumenge, la delegació visitarà les localitats de Betlem, Nablus, Rafidia, Jenin i Zababdeh, i per al dilluns hi ha prevista una reunió dels bisbes amb els primers ministres de Palestina, Salam Fayed, i d’Israel, Ehud Ólmert, a la ciutat de Ramallah.

La trobada es clourà a Roma, coincidint amb la visita dels Ordinaris de Terra Santa prevista per als dies 14 a 19 de gener, on es reuniran amb els responsables de la Secretaria d’Estat del Vaticà.