Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Duran insta ERC a abandonar el Govern si no han d’aconseguir un bon finançament

 El líder d’Unió Democràtica (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, ha instat el conseller d’Innovació, Josep Huguet, a abandonar el Govern si considera que l’acord del nou finançament per Catalunya ‘serà negatiu’. Duran s’ha referit així a les declaracions del conseller d’Innovació, que aquest diumenge expressava que Catalunya no tindrà ‘un gran finançament, com a molt un aprovat finançament’. Duran ha fet extensiva aquesta demanda a la resta de membres d’ERC amb responsabilitats al Govern. ‘El lògic i coherent és que si consideren que no és bo per Catalunya deixin el Govern i deixin de recolzar aquesta comèdia i aquesta manca de capacitat de negociació que té el Govern de la Generalitat’, ha dit. Duran ha atribuït la manca de capacitat negociadora del tripartit a la ‘supeditació’ del PSC al PSOE.

Redacció
Redacció 16/03/2009

‘Si membres de la Generalitat i Esquerra consideren que l’acord serà negatiu per Catalunya, el que s’imposa és que qui tenen la responsabilitat de negociar-lo, pleguin’, ha continuat Duran. ‘No m’encaixa que ERC digui que l’acord serà negatiu per Catalunya i continuïn amb responsabilitats de Govern’, ha insistit el líder d’Unió.

Encara en relació amb el finançament, Duran ha atribuït la ‘manca de capacitat negociadora’ del Govern a la ‘supeditació’ del PSC al PSOE, que segons el líder d’Unió ‘prima els interessos de suport al PSOE a la lleialtat a Catalunya’. Segons Duran, aquesta supeditació del PSC es reflecteix en la negociació del nou model de finançament però també pel que fa a les mesures econòmiques que cal dur a terme per fer front a la crisi.

En aquest sentit, Duran Lleida ha assegurat estar ‘d’acord’ amb les mesures econòmiques plantejades aquesta setmana pel president de la Generalitat, José Montilla, tot i que ha assenyalat que aquest discurs ‘no té res a veure’ amb la política econòmica que està duent a terme el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. ‘On són els 25 diputats del PSC?’, ha reclamat Duran, qui ha considerat que els vots dels socialistes catalans només serveixen per ‘avalar’ la política de Zapatero, ‘contrària’ a la defensada per Montilla i el PSC, segons ha assegurat.

Respecte a les ‘discrepàncies internes’ en el sí del Tripartit respecte a la reforma educativa o a les reformes econòmiques, Duran ha assegurat que ‘ara més que mai el país necessitaria un missatge comú’. ‘No tenim un sol Govern, tenim tres opinions, tres respostes davant la crisi’, ha insistit. En aquest sentit el líder d’Unió ha instat els socis del Govern tripartit a ‘clarificar una sola política’, i en cas de no aconseguir-ho donar pas a aquells que sí la tenen, en referència a CiU, i que tal com ha recordat és la força ‘més votada’ a Catalunya.

L’única deriva radical, ERC

Respecte a les declaracions del diputat del PSC Daniel Fernández, que aquest divendres instava Unió a decidir si la ‘fidelitat a Artur Mas i a la seva deriva radical i independentista passa per davant de la seva lleialtat a Catalunya’, Duran ha contestat als socialistes catalans que ‘l’única deriva radical’ és la d’Esquerra Republicana, amb qui el PSC comparteix Govern, segons ha dit. Duran ha instat el PSC a ocupar el seu temps ‘en intentar que el seu Govern funcioni’ en comptes de dir a la resta de formacions polítiques el que han de fer, segons ha dit.