Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Duran impedeix que CDC i UDC es presentin separats a Vic

L’alcaldable de CiU a Vic explica que sempre tenen dificultats dins la federació per formar les llistes i que amb la coalició els "és difícil explicar què és Unió".

Redacció 25/04/2007

El cap de llista unionista per a les eleccions municipals de Convergència i Unió (CiU) a Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, creia convenient que la federació es presentés per separat. Vila d’Abadal explicava el perquè al·legant que sempre “tenen dificultats a l’hora d’establir les llistes i que els és difícil des d’Unió (UDC) definir-se dins de la federació”. D’aquesta manera, el problema el solucionarien si es presentessin amb “grups municipals propis i grups parlamentaris propis”. També ha explicat que Unió s’ha estat presentant sola durant molt de temps, “durant cinquanta anys i durant el franquisme”, i que no passaria res si ho tornés a fer. Vila d’Abadal encara anà més enllà i digué que potser els resultats electorals serien més beneficiosos anant per separat i que després ja es podrien arribar a acords de govern amb Convergència (CDC).

Duran i Lleida, líder d’UDC, va desautoritzar les declaracions de l’alcaldable de Vic per CiU. Duran titllà de desafortunat el discurs. El pragmatisme de Duran es basa en el fet que “ara s’ha de treballar junts per obtenir un bon resultats”.