Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Duran i Lleida: entre la por, la covardia i l’odi

Lídia Heredia ha picat el crostó en directe aquesta setmana a Duran i Lleida perquè fa un any i mig que no accepta entrevistes del programa Els Matins de TV3. […]

Redacció
Redacció 14/05/2015

Lídia Heredia ha picat el crostó en directe aquesta setmana a Duran i Lleida perquè fa un any i mig que no accepta entrevistes del programa Els Matins de TV3. Fins i tot s’ha dirigit, sorpresa, al seu cap de premsa per demanar-li-ho. “Des que presento aquest programa que no ha vingut!”, s’ha exclamat.  I per què el líder democristià s’escapa d’anar a la televisió pública? La ignora perquè el veu com un vulgar mitjà autonòmic? És un acte de covardia perquè hi ha massa preguntes a les quals no podria donar resposta? Odia TV3? En el fons, és una barreja de les tres.

En una entrevista quan Ariadna Oltra conduïa el magazín matinal de TV3 el 2011, Duran va perdre els papers, etzibant a la periodista: “No busqui contradiccions entre Mas i jo, que no n’hi ha. Li agradaria que n’hi haguessin? Doncs no n’hi ha. Tranquil·la”. També va vomitar mala bava contra el Polònia: “Vostès tenen un programa que es diu Polònia en què es passen cada dia dient que Duran vol ser ministre i la gent al final s’ho creu”.

El fàstic a TV3 del líder d’UDC va més enllà d’Oltra, perquè en repetides ocasions s’ha irritat amb la televisió pública. Fa dos anys, en una de les seves sortides de to va dir: “TV3, Polònia, RAC1, Convergència i alguns d’Unió estan aplanant el terreny a ERC”. D’altra banda, el menyspreu a La teva també és present en la seva voluntat de no anar a Sant Joan Despí. Prova d’això és que el líder democristià en els últims mesos ha concertat entrevistes amb Espejo Público, d’Antena 3, amb Los Desayunos de TVE o amb Cuní a 8tv.

Per últim, la covardia també és present en la decisió de Duran de no prodigar-se per TV3. Per què? Perquè hi ha massa preguntes compromeses que sobrevolen la seva figura. “Com manipularà la cúpula d’UDC la pregunta de la consulta interna del 14 de juny per evitar haver preguntar sobre la independència?”, “Per què mentre presideix Unió es dedica a impulsar Construïm, un projecte contrari al procés i al govern que ocupa també el seu partit?”, “Se sent sol?”, “Quan temps més l’hauran d’aguantar els sobiranistes?”, “Quan CiU el veti com a cap de llista per les eleccions al Congrés, podrà arribar a finals de mes?”. Quan Lídia Heredia pugui entrevistar Duran i Lleida, pot començar per aquestes preguntes.