Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Duran, Espadaler, Pelegrí i Ortega, implicats en l’entramat de Construïm

En un reportatge sorprenent, el Diari ARA revela que el líder d’UDC, Duran, els consellers Espadaler, Pelegrí i la vicepresidenta Ortega, entre d’altres càrrecs d’Unió, van estar implicats en la gestació de Construïm a través de correus electrònics, mentre s’esforçaven a negar en públic qualsevol lligam amb aquesta nova plataforma. De Gispert ha respost amb duresa a aquesta farsa

Redacció
Redacció 12/06/2015

La gestació de Construïm

El 14 de novembre de 2014 cinc persones vinculades a Unió Democràtica i e-Cristians registren legalment la plataforma Construïm. El 4 de març de 2015 aquesta plataforma és inscrita al registre de partits oficialment com a partit d’àmbit nacional. La seva proximitat a Duran, que va realitzar l’acte de presentació de la plataforma el 2014, va fer pensar a tothom que era la seva plataforma d’aterratge per si Unió esclatava. Duran hi ha anat treballant en un segon pla, mentre seguia com a líder d’UDC negant tota vinculació.

Els correus

El Diari ARA ha revelat que tant Duran, Espadaler, Pelegrí com Ortega i d’altres dirigents d’UDC com ara Montserrat Surroca, Sánchez-Llibre, Gambús, Casas, Font, Farreres i Silva, estaven al cas de tot el que s’esdevenia a Construïm a través de correus electrònics, mentre en públic i davant dels crítics es negava qualsevol vinculació ni participació. També es negava tenir coneixença del desenvolupament d’un projecte que ja va patir algunes baixes de renom, com la de Francesc Torralba i Jordi Giró, quan aquesta he emprès un to excessivament crític amb el president Mas i el Govern de Catalunya després de constituïr-se.

La militància d’Unió obre els ulls

Ningú no entenia fins ara com era possible mantenir un dirigent que està muntant paral·lelament un altre partit. Avui Núria de Gispert ha esclatat en una entrevista a La Xarxa que ha recollit el compte del corrent crític @HereusUDC1931, en la qual també ha tingut unes paraules per la vicepresidenta del govern, Joana Ortega. De Gispert es deu estar preguntant si Joana Ortega juga a dues bandes o és directament un talp de Duran des del primer dia.

N. de Gispert “No poden dir q no tenen cap lligam amb Construïm. Com poden mentir així. És molt gros fer això dins d'un partit”

“Estem dolguts per la implicació de part de la direcció d’UDC amb Construïm. Això és un fet gravíssim”

“Ens dos consells nacionals van negar el lligam entre Construïm i Unió. Ho trobo tan greu q demanarem explicacions”

“Em sorprèn la postura de la vicepresidenta. Ella va dir q s'havia tornat independentista de reacció. No l'entenc”
 
La plataforma d’aterratge per la cúpula

Unió ha tolerat massa perquè Duran ha exercit de paterfamilias durant masses anys, i l’ombra ha esdevingut molt llarga. El seu lideratge s’ha anat desgastant, i els suports interns han esdevingut els fills d’una revolta interna. És possible que l’operació amb la plataforma Construïm no sigui només la plataforma d’aterratge de Josep Antoni Duran i Lleida, sinó també d’altres dirigents com els que apareixen en els remitents d’aquests correus, i que, preveient una ruptura amb CDC, tota aquesta massa de gent marxi per integrar-se en aquest nou partit que s’acabarà presentant a les plebiscitàries del 27S?