Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Duran desmenteix La Vanguardia

Ahir a RAC1 van passar-se tot el dia fent bullir l’olla sobre el 27S. La Vanguardia va publicar un article en què no només posava en dubte la convocatòria del 27S, sinó que a més deia que el president estava rebent pressions des d’UDC, i finalment recomanava l’aplaçament d’aquesta data.

Redacció
Redacció 26/05/2015

La Vanguardia segueix el boicot a Catalunya des de dintre

Màrius Carol, el director de La Vanguardia, ja deixava caure ahir a RAC1 que començava a tenir dubtes que Artur Mas convoqués les eleccions plebiscitàries del 27S. El seu diari publicava un article en el qual recomanava acabar la legislatura, i deia que UDC pressionava en aquest sentit per l’aplaçament electoral. El rotatiu tornava a passejar fins i tot el fantasma de la llista unitària, com a via per salvar CiU. Apuntaven a la desfeta a Barcelona com a recurs per aplaçar la data, però el cert és que, en realitat, la victòria de Colau a Barcelona no és impediment per guanyar les eleccions del 27S.

Duran desmenteix La Vanguardia

En cinc piulades contundents, el líder d’UDC ha acabat amb aquesta remor de fons, a la mateixa vegada que Mas reafirmava la data del 27S, a la que es va comprometre conjuntament amb ERC, ANC, Òmnium i AMI. Duran ha assegurat que “diverses informacions i opinadors parlen de pressió d'Unió per canviar la data electoral del 27-S. Ho sento, però no és cert”. “Data electoral 27S fou pactada pel president Mas amb ERC i ANC -Òmnium-AMI. UDC fou informada puntualment abans de fer-se pública”. Duran acaba reblant que “Llavors i ara l’únic que decideix i pot decidir la data és el president de la Generalitat. Aquest no és un debat d’Unió”.