Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Duran demana que es “repensi” el traçat del TGV per l’interior de Barcelona

El portaveu de CIU en el Congrés dels Diputats i cap de llista de la coalició per a les eleccions generals, Josep Antoni Duren i Lleida, va demanar al Govern i al Ministeri de Foment que ‘es repensin’ el traçat per l’interior de Barcelona, i que ‘escoltin als sectors afectats’. ‘Que hagi diàleg i s’escolti a les persones i a qui tècnicament tenen criteris tan sòlids respecte a aquest traçat interior’, va reclamar.

Redacció
Redacció 23/11/2007

Durant la seva intervenció va recordar que inicialment hi va haver consens en el traçat en l’interior de Barcelona, però va destacar que aquest ‘ha variat’. Així, va dir que els polítics han de ser ‘capaços’, si se’ls ‘adverteix d’una situació errònia, de reconèixer’ que es poden ‘equivocar’. En la seva opinió, cal ‘escoltar i contrastar’, i decidir així després de fer ambdues coses com ‘determinada opció és la millor’. Això sí, Duran va subratlla que quan s’’ignora’ com s’han ignorat els plantejaments de CIU ‘i dels veïns, això no és acceptable’.

A més, va afegir que la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ‘no és la millor portaveu del Govern per parlar en el to que ho fa’, i va ironitzar al dir que fins i tot ‘parla molt en primera persona, quan fins al Rei ho fa en segona persona’. Per tot això, va insistir que el present és ‘resoldre les Proximitats’, i va afegir que el futur és que arribi el TGV a Barcelona i que ‘pugui sortir de la ciutat’.

Com part del present, va ressaltar que cal ‘invertir tots els esforços en el restabliment de les Proximitats, amb seguretat’. Després de demanar de nou al Govern ‘que faci cas als tècnics’, va plantejar que hi ha un ‘error’ per part de l’Executiu, ‘que són les presses’, al mateix temps que va afegir que després del que ha succeït ‘el millor és que es prenguin les coses amb calma’. Segons va dir, Catalunya ha esperat ‘quinze anys l’arribada de l’AVE i pot esperar-se quinze anys i cinc mesos’.