Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Els Mossos rebran una instrucció interna que regularà l’ús del kubotan

|

- Publicitat -

A partir d’aquesta instrucció interna, on es posarà per escrit una normativa que ja s’aplica dins del cos policial, els comandaments dels Mossos d’Esquadra autoritzaran l’aplicació d’aquest instrument en funció de les característiques de l’operació que es desenvolupi, així com les actuacions policials previstes.

Publicitat

La normativa també destacarà els casos on es podrà fer servir el kubotan sempre rebent ordres dels comandaments, i com utilitzar-lo, encara que els agents que optin per portar-lo, sempre de la Brigada Mòbil, rebran una explicació de com fer-ho.

Segons els caps dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, el kubotan és un instrument que serveix per aplicar punts de força en sospitosos que quan són detinguts es resisteixen a aquesta detenció per part dels agents de policia. Els Mossos també van deixar clar que en cap lloc es considera el kubotan una arma prohibida.

Volen la destitució de Saura

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat al president de la Generalitat que rellevi del càrrec el conseller d’Interior, Joan Saura, al qual ha acusat de “no defensar el cos de policia de Catalunya”, els Mossos d’Esquadra, davant d’algunes informacions que sembren dubtes sobre la seva actuació.

Duran ha denunciat que, amb Saura, “el cos de policia català no té el suport del seu responsable polític” i ha remarcat que “al capdavant d’Interior cal que hi hagi una persona que defensi la policia catalana”.

Per la seva banda, el president del Partit Popular a Catalunya, Josep Piqué, ha demanat la destitució de Saura (ICV-EU) per la “desconfiança” que generen els Mossos d’Esquadra i creu que és una “irresponsabilitat” donar el Departament d’Interior a ICV perquè “té unes concepcions peculiars de seguretat ciutadana”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió