Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Duran culpa ERC que Trias no sigui reescollit alcalde

Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, intenta atiar el foc de les diferències i eixamplar un conflicte que els lobbys de poder han intentat crear aquests dies amb l’oferiment del PP de votar la investidura de Trias. Duran considera que si Trias no és reescollit alcalde és perquè ERC no vol entrar en el pacte impossible, una aliança antinatura i perjudicial per al procés com seria la que conformarien CiU+ERC+PSC+PP.

Redacció
Redacció 29/05/2015

Per Duran, la derrota de Trias és culpa d’ERC i de la injustícia

“Barcelona en Comú guanya CiU per menys de 20.000 vots i només amb un regidor de diferència. És una derrota pels pèls que no es produeix per la gestió de l'equip de Xavier Trias ni per la campanya electoral que ell va dissenyar i va practicar. Hi ha altres motius. Però Trias ha estat un bon alcalde i no es mereixia perdre”. Duran creu que la gestió i la campanya de Trias ha estat perfecte, i que la derrota “pel pèls” ha estat injusta. Acte seguit dirigeix l’atac contra ERC per no subscriure un pacte impossible en el que el propi Xavier Trias tampoc hi creu.

“No crec que es faci [alcalde al Sr. Trias] si ERC no està per la feina. Que Trias sigui alcalde depèn d'ERC”. Per Duran la derrota de Trias ha estat injusta, i amb aquest argument tapa una davallada que molt probablement respon a d’altres motius com ara la política de retallades o els estralls a Nou Barris, la política de pisos turístics o l’esclat durant el seu mandat de la Ciutat Morta. Duran prossegueix amb l’atac: “Tinc ganes de veure com acaba, de comprovar què fa ERC a la ciutat de Barcelona i a altres municipis. Veurem allò que deia el candidat Bosch de fer prevaler la independència a l'hora de decidir qui és alcalde”. Duran dóna a entendre que un pacte amb dos partits defensors de l’Espanya Constitucional, un amb arrels predemocràtiques i amb la ferma voluntat d’impedir la manifestació de l’11 de setembre a l’Avinguda Meridiana, és més independentista que l’opció de Barcelona en Comú, que no s’ha pronunciat ni a favor ni en contra,  però que ha dit que “Nosaltres som un aliat real del procés, a diferència de CiU”.

Duran intenta provocar

El líder d’UDC ha embestit també contra l’ANC: “en Xavier Trias va haver de suportar la pressió de l'ANC per signar l'adhesió a la seva proposta de municipis per la independència. Finalment ho va fer a títol personal i afegint-hi alguna puntualització. Qui no ho va fer va ser Ada Colau. Ah!, però ara l'ANC no només no la pressiona, sinó que considera injust dir que la seva candidatura no és independentista”. El líder d’Unió no es defineix però sobre la proposta de pregunta que ha de sortir de la cúpula del seu partit, i que està intentant alterar perquè no es proposi la pregunta normal. No s’estalvia de dir, però, que se sent decebut amb els promotors del manifest per la pregunta directa sobre la independència, per haver-ho filtrat als mitjans. El cap de files d’UDC també ha dit que el resultat de Ciudadanos i la terminologia unionistes-independentistes ha acabat amb el lema “Catalunya, un sol poble”.

Caram també rep una “hòstia”

Duran ha respost també a la piulada que li va llençar ahir Sor Lucía Caram en la qual li demanava que es retirés d’una vegada. “Us he de ben dir que amb el que no comptava és amb la pressió de Sor Caram, que demana que me’n vagi. Un consell que no és a l'Evangeli, però que acostuma a ser molt pràctic: “Zapatero, a tus zapatos!”.