Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Dues hores penjats en una atracció del Tibidabo

Al parc d’atraccions del Tibidabo de Barcelona se’ls deuria fer molt llarg el viatge a l’atracció de l’Hurakán als 11 joves que van estar-se dues hores penjats a 20 metres del terra. No va ser fins l’arribada dels bombers que els joves van poder descendir de l’atracció mitjançant una escala mecànica. Els fets van passar el diumenge del cap de setmana anterior quan el parc d’atraccions estava a punt de tancar.

Redacció
Redacció 29/06/2007

Molta gent quan puja a una atracció te diu allò de “més, més, una altra vegada!”. No seria el cas dels 11 joves, el més petit de 10 anys i el més gran de 27, que van poder “gaudir” de l’atracció de l’Hurakán, aquella que dóna moltes voltes sobre el seu eix durant més de dues hores.

Els fets van passar el diumenge del cap de setmana anterior. El parc d’atraccions del Tibidabo estava a punt de tancar, com cada diumenge, a les 21 hores. De cop i volta, una avaria mecànica va deixar suspesos en l’aire els intrèpids viatges de la nau. A causa de l’avaria, l’atracció automàticament va paralitzar la maquinària i els joves van quedar suspesos a uns 20 metres del terra.

Fonts del Tibidabo han explicat que l’avaria era deguda al fet que les bateries de l’atracció, coneguda com a Hurakán, van deixar de funcionar. Els intents dels empleats van ser inútils i van haver d’acabar trucant als Bombers de Barcelona, que van arribar cap a les 21 hores. Així, doncs, amb l’ajuda d’una escala mecànica, els bombers es van elevar fins a la plataforma en la qual es trobaven els joves atrapats i van baixar un a un els nois.