Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Drets.cat porta 55 tuits “contra els catalans” a la Fiscalia i reclama “detencions immediates”

|

- Publicitat -

Els responsables de Drets han acudit aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia per presentar una denúncia davant la Fiscalia “contra uns tuits clarament denigrants contra la memòria i dignitat de les víctimes que hi ha hagut” en l'accident de l'avió que va enlairar-se des de Barcelona. Segons el seu president, “són constitutius d'un delicte tipificat” al Codi Penal i per això insten al ministeri fiscal “a obrir diligències i a perseguir als culpables dels delictes, que s'arribi a les últimes conseqüències”. “Demanem també que la Policia insti i practiqui les detencions necessàries, com en altres casos i s'actuï d'una vegada per totes amb el col·lectiu dels catalans”, ha afegit.
 
Blázquez ha explicat que Dret ha rebut més de 1.800 missatges “de gent que ens ha enviat tuits delictius i ofensius”. “Hem triat els que podrien ser delictius. Presentem entre 30 i 40 usuaris amb 55 tuits delictius i ens reservem poder incorporar els que ens arribin de més. El 99,9% són contra catalans. Un fa referència a bascos i 'panxitos' i un parell a francesos i alemanys”, ha detallat. Segons Drets, a aquestes piulades “no es fa referència a catalans d'esquerres o drets o independentistes o no, sinó catalans pel simple fet de ser catalans; i això ho trobem molt greu”.
 
Davant l'anunci del govern espanyol que iniciaran actuacions, Blázquez ho celebra però sense massa entusiasme. “Sembla ser que ara ho faran però nosaltres portem mesos instant a Fiscalia perquè actuï, i fins ara no ho ha fet. Esperem que amb la pressió social i la indignació esperem que sigui real i es practiquin les detencions”, ha sentenciat.
 
I és que segons Blázquez, la gravetat dels tuits és com per aplicar d'immediat “l'article 510 del Codi Penal, que preveu entre un i tres anys de presó”. “És un delicte practicat amb difusió, amb agreujant de publicitat, i es podria aplicar la part més alta de la pena. És un delicte d'incitació i provocació a l'odi, la violència i la discriminació per raó d'un col·lectiu específic, en aquest cas el dels catalans per raó d'origen nacional. És una qüestió de voluntat política perseguir-ho”, ha sentenciat.
 
A més, descarta que els autors es puguin emparar en la llibertat d'expressió perquè, segons Blázquez, “això és delicte tipificat i la Constitució estableix molt clarament i quines línies vermelles hi ha entre la llibertat d'expressió i el delicte”. “Si es miren els tuits, es veu que no hi ha llibertat d'expressió que pugui emparar-los”, conclou.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut