Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Dos cellers catalans obtenen l’or al concurs internacional del ‘Millésime Bio’ de Perpinyà

Dos vins ecològics produïts per dos cellers catalans han guanyat la medalla d’or amb menció especial del jurat en el primer concurs internacional del Saló Millésime bio de Perpinyà. Per la seva quinzena edició, aquesta fira dedicada exclusivament al vi ecològic i reservada a professionals del ram s’ha inaugurat aquest dilluns a Perpinyà on se celebrarà fins dimecres que ve. Entre els 5 màxims guanyadors, el celler Albet i Noya de Subirats, al Penedès, ha aconseguit la medalla d’or amb menció especial del jurat pel vi negre anomenat ‘La Milana’ i, a més a més, una medalla d’or per un altre vi negre anomenat ‘Gran Reserva Martí’ i una de bronze pel cava brut ‘Albet i Noya 21’. El celler ‘Alta Alella‘, al Maresme, ha estat l’altra empresa catalana guardonada amb la medalla d’or amb menció especial del jurat pel vi negre anomenat ‘Dolç Mataró’ i també ha obtingut una medalla de bronze pel cava brut ‘Privat Laietà’. 227 productors europeus hi participen i s’esperen més d’un miler de visitants entre restauradors, comerciants i importadors alguns dels quals han vingut expressament del Japó.

Redacció 29/01/2008

Per Josep Maria Albet i Noya que fa vint anys va ser el primer vinyater a fer vi ecològic a Catalunya, aquest premi especial del jurat per ‘la Milana’ no ha estat cap sorpresa ja que, en un any, aquest vi negre del 2006 ‘ja ha rebut cinc medalles d’or en diversos concursos’.

‘És un vi molt modern, molt actual però ara, si en la primera collita ha sortit tant bo, el repte és poder aconseguir un nivell molt similar o superior i això no és fàcil’ comenta el productor.

Miquel Bach del celler ‘Alta Alella’, el premi ha estat ‘una alegria’ ja que el ‘Dolç Mataró’ sempre havia estat ‘molt ben puntuat’ en les guies però no havia estat recompensat en un concurs internacional.

‘Ja no queden vinyes d’aquesta varietat, nosaltres vam recuperar una parcel·la i d’aquí elaborem aquest vi especial ja que es tracta d’un vi dolç. Són produccions molt limitades ja que segons l’anyada varia entre 3.000 i 4.000 ampolles, és un producte bastant exclusiu, bastant escàs però és un vi que realment la gent que el tasta queda encantat, enamorat’ explica Bach.

A més dels dos cellers catalans, cinc cellers de la Catalunya del nord també han estat guardonats. Es tracta del celler de la ‘Joliette’ d’Espirà de l’Aglí al Rosselló, ha estat guardonat amb una medalla d’or pel vi negre ‘Monpins’. El celler Nivet-Galinier de Pontellà, al Rosselló, obté també una medalla d’or pel seu vi negre ‘Côtes du Roussillon les Aspres’.

El celler Mas des Clots de Salses, al Rosselló obté una medalla de plata per un vi negre ‘Côtes du Roussillon Villages’. El celler de l’Ou de Montescot, al Rosselló, ha estat guardonat amb una medalla de bronze per un vi negre ‘Côtes du Roussillon’ i el celler Cazes de Ribesaltes, al Rosselló, també ha rebut una medalla de bronze per un vi dolç ‘Muscat de Rivesaltes’.