Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Destapen les mentides de la policia espanyola sobre el menú nadalenc

Redacció| “Hem obert una informació reservada per saber qui va permetre que es servís un sopar als policies desplaçats a Catalunya que no era l'adequat”. Són declaracions reals del ministre d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, preocupat per la polèmica referent al menú que van servir als policies desplaçats a Catalunya en l'operació Copèrnic, la vigília de Nadal. Els mateixos agents que, el passat 1 d'octubre, van atonyinar votants pacífics -i que els partits unionistes han rebutjat investigar per aquests fets- es queixaven del menjar i el ministre demanava de seguida aclarir aquest tracte “inadequat”. Però, ara, el diari 'El Confidencial' ha destapat les mentides que s'amaguen darrere les protestes de la policia espanyola allotjada en un dels creuers que hi ha al port de Barcelona, el Rhapsody. 

Redacció
Redacció 27/12/2017
Segons aquest diari, que -diu- ha tingut accés a la carta del sopar, els agents podien menjar plats tan elaborats com 

“pasta de full a la napolitana” o “galets amb sopa de pollastre”. Unes elaboracions que no van aparèixer, en cap moment, a les fotografies que compartien a les xarxes socials, on es veien sobretot croquetes i espaguetis. El sindicat majoritari de la Policia espanyola, el SUP, s'atrevia fins i tot a comparar el seu menú amb el dels presos polítics, que han hagut de celebrar el Nadal entre reixes per les seves idees. 

 

Segons apunta 'El Confidencial', el menú dels agents espanyols també comptava amb amanida mixta, bacallà fregit, rostit de vedella amb salsa de bolets i puré de patates, panettone, fruita, fruits secs, torró, polvorons i neules. Un menú gens menyspreable que moltes famílies ni tan sols es poden permetre. D'altra banda, el diari també ha tingut accés a una foto en la qual es veuen plats amb llagostins i embotits, que en cap cas s'han mencionat i s'han retallat de les imatges pujades per ells mateixos a les xarxes socials. Segons les excuses del Sindicat Unificat de la Policia (SUP) i la Unió Federal de Policia (UFP) expressades a 'El Confidencial', els agents haurien comprat ells mateixos aquest menjar.