Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Destapat un nou frau econòmic de Ciudadanos

Després de l’escàndol dels comptes de Ciudadanos a Múrcia, avui La Razón revela que Ciudadanos finança part de les seves campanyes electorals amb les subvencions que els ajuntaments atorguen al grup municipal de Ciudadanos, malgrat que aquests fons són per a cobrir les despeses de funcionament i representació institucional del grup municipal. De fet la notícia no és nova. El passat set d’octubre el directe.cat publicava una conversa amb el madrileny Carlos Delgado, l’autor del llibre Albert Rivera es un lagarto de V que acusava que “a hores d’ara Ciudadanos es una mena de franquícia com Burger King o McDonalds, absorbeix partits independents locals amb representació per ‘xuclar-los’ la totalitat de les subvencions municipals a canvi de poder utilitzar la seva marca als següents comicis. 

Redacció
Redacció 24/04/2016

Segons La Razón, Ciudadanos obliga a tots els regidors de ciutats de més de 50.000 habitants a que ingressin l’assignació que reben de l’ajuntament a un compte centralitzat a Madrid controlada pel vicesecretari general, José Manuel Villegas, i el secretari de Finances, Carlos Cuadrado, que son qui reparteixen els diners en funció de les necessitats dels grups municipals i la resta dels diners romanen al partit.

En aquest sentit la Carta Ètica i de Finançament que Ciudadanos obliga a signar als seus candidats locals abans de les eleccions alerta que es dedicaran els ingressos que es puguin obtenir dels grups parlamentaris o municipals al pagament de crèdits que el partit hagi pogut contraure per fer front a les despeses de les campanyes electorals. 

Relacionats