Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Desperta Ferro, la primera beguda energètica catalana

Des de dilluns vinent ja es podrà consumir i degustar la nova beguda energètica Desperta Ferro, la primera d’aquestes característiques en català. El nou refresc, produït i distribuït per la Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional (Xecna), vol conquerir el mercat al més pur estil almogàver.

Redacció 15/05/2007

Desperta Ferro és la primera beguda energètica en català, i omplirà un buit dins el mercat, fins ara ple de begudes similars produïdes per multinacionals i etiquetades únicament en espanyol.

La beguda conté elements cafeïnics i excitants, i en el seu disseny fa referència al món català i almogàver, amb senyeres, escuts i un ferotge almogàver presidint la llauna, de 250 centilitres. A més, aquests dies, per tal d’augmentar-ne la distribució, regalen una samarreta i un pòster almogàver per cada 10 caixes del producte.

El mateix disseny inclou proclames patriòtiques, com una explicació que “Desperta Ferro és el crit almogàver que referma el compromís dels catalans amb la nostra pàtria”. També inclou uns versos dels Segadors, el “Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena”.

La beguda energètica catalana s’uneix a la resta de begudes que ofereix la Xecna. A la remarcable cervesa orgànica Cap d’Ona i a la cola catalana Alter Cola, s’hi han anat unint noves propostes de begudes de la terra, com el Whisky Jaume I, L’aigua dels Països Catalans, el Cava 2014 o el Licor Càtar, entre d’altres.