Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Correbous “il·legals” a les Terres de l’Ebre

Concretament, el PACMA ha denunciat que la celebració de bous al barri de l’Acollidora d’Amposta i d’una vaca embolada durant les festes majors de Santa Bàrbara són actes “il·legals” ja que estan mancats de tradició. Els denunciants demanen responsabilitats a la Direcció General de Jocs i Espectacles de la Generalitat i a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre per aquestes autoritzacions que, segons el PACMA, van en contra la Llei 3/1998, del 4 de març, de protecció dels animals.

Redacció 17/07/2007

El Partit Antitaurí Contra el Maltracte Animal (PACMA) ha denunciat oficialment “irregularitats” que s’estan produint en aquest principi de temporada de correbous. També ha lamentat públicament “l’actitud permissiva i la manca de vigilància o control” per part de les autoritats competents per poder confirmar la manca de maltractes en la celebració dels correbous.

A més de denunciar la mort a trets d’un bou durant la celebració de correbous al barri de l’Acollidora d’Amposta, el PACMA exigeix ara responsabilitats per l’Administració que va decidir autoritzar aquests actes taurins. Segons han assegurat des del Partit Antitaurí, la celebració de bous al barri de l’Acollidora d’Amposta no té caràcter tradicional, ja que la pròpia associació de veïns que ho organitza no es va constituir fins a l’any 1997. “Segons la llei, les dates establertes per autoritzar correbous són aquelles que tenen caràcter tradicional, és a dir, que se celebraven abans del 1988”, alerten.

En aquest sentit, des del PACMA s’ha volgut clarificar que si bé durant les festes majors d’Amposta, que se celebren del 10 al 20 d’agost, es poden autoritzar aquest tipus d’actes taurins, no passa el mateix en unes festes de barri on no hi havia tradició. El Partit Antitaurí ha recordat que l’any passat, per aquesta mateixa raó, el llavors delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Miquel Castelló, va denegar la celebració d’un correbou a l’Aldea.

D’altra banda, la denúncia del PACMA es completa amb la celebració d’una “vaca embolada”, aquest passat dilluns 16 de juliol, durant les festes majors de Santa Bàrbara. El Partit Antitaurí, que compta amb material gràfic sobre el contingut de les denúncies, ha deixat clar que “aquest acte no té un caràcter tradicional” i que s’hauria d’haver denegat tot i aparèixer al programa de festes.

Així mateix, el PACMA també ha lamentat com xiquets d’entre sis i set anys col·laboraven en l’acte d’embolar els bous.