Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Condemnen un ‘okupa’ que va entrar en una casa habitada de Vilanova i la Geltrú

El Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona ha condemnat Alfredo Bages, de 29 anys, a un any de presó i a pagar una multa de 360 euros per un delicte de violació de domicili. Segons el tribunal, el 21 de febrer del 2007, el condemnat va trencar la porta d’una casa a Vilanova i la Geltrú per entrar-hi i un cop dins es va trobar la propietària, li va dir que era ‘un okupa’ i que buscava un lloc per dormir. La dona li va demanar en diverses ocasions que marxés sense aconseguir que li fes cas fins que va avisar la policia. A banda de la pena de presó, el condemnat haurà d’indemnitzar la propietària amb 380 euros pels desperfectes en la porta.

Redacció
Redacció 19/11/2008

La sentència indica que el 21 de febrer del 2007, el condemnat, que té antecedents per altres delictes, va trencar la porta d’accés a una casa de Vilanova i la Geltrú i hi va entrar, tot i que no tenia permís per fer-ho.

Un cop dins es va trobar amb la propietària i el condemnat li va dir que era ‘un okupa’ anomenat ‘Fredi’ i que només buscava un lloc per a dormir. Per això li va dir que li busqués un lloc, ‘que la casa és gran’, i li va demanar que no truqués a la policia, ja que el podien tancar a la presó.

El condemnat també li va dir que es fumaria ‘un peta’ i aniria a dormir. La dona va començar a instar-lo perquè abandonés el pis, però només va aconseguir que li fes cas quan ella va trucar a la policia.