Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Concentracions a València i Barcelona en protesta pel procés judicial contra el fundador de WikiLeaks

Aquest dissabte s’han tornat a convocar diverses concentracions com a protesta pel procés judicial contra el fundador de WikiLeaks, Julian Assange. Més d’un centenar de persones han sortit al carrer a València, mentre que a Barcelona la concentració només ha aplegat una vintena de manifestants. Convocats pel portal ‘Free WikiLeaks’, els concentrats han llegit un manifest per exigir la fi de ‘tot tipus de pressions’ contra Julian Assange i WikiLeaks. ‘Creiem que governs i organitzacions estan intentant silenciar aquest portal, que és un emblema per a la llibertat d’expressió i per la difusió del que fan els nostres governants’, ha defensat el representant de Free WikiLeaks a Barcelona, David Molina. El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, s’enfronta a un procés d’extradicció del Regne Unit a Suècia, on l’acusen de diversos delictes sexuals que ell sempre ha negat.

Redacció
Redacció 08/01/2011

‘Tot intent de que cessi l’activitat de WikiLeaks és perjudicial per la democràcia i per tota la ciutadania’, ha defensat David Molina en declaracions a l’ACN. Durant la concentració, els manifestants han indicat que tot i que ‘pot ser exagerat parlar de ciber-guerra’, el cas de WikiLeaks demostra que ‘hi ha un conflicte per la llibertat de premsa, la transparència i el dret a ser informat’.

Durant la lectura del manifest, David Molina ha indicat que l’objectiu de les protestes és ‘pacífic’ i que no es vol entrar en ‘arguments polítics’ sobre el continguts dels documents publicats per WikiLeaks. ‘L’única causa que es defensa és la necessitat que cessin les pressions en forma de procés judicial, boicot econòmic o altres cap a WikiLeaks i els seus membres’, ha reclamat Molina.