Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Comença la Patum de Berga amb queixes per la manca d’ajut institucional

Aquest dimecres comença la Patum de Berga, una de les festes tradicionals per excel·lència dels Països Catalans, que fins diumenge omplirà la capital del Berguedà de tabals, plens, foc i festa. L’edició d’enguany arriba enmig de les queixes del consistori davant la poca implicació econòmica de les administracions a la festa, especialment Generalitat i Diputació de Barcelona. Enguany la festa podrà seguir-se en vídeo a través de dues webs, així com a través de l’emissió en línia de Ràdio Berga.

Redacció
Redacció 21/05/2008

Segons el regidor de Patum, la Generalitat no ha fet cas al compromís adquirit pel conseller de cultura, Joan Manel Tresserras, i continua sense ajudar a finançar l’única festa del Principat que és Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

Des del consistori berguedà demanen que la Generalitat faci públiques les subvencions culturals perquè tothom vegi el greuge comparatiu. L’edició d’aquest any continuarà essent sufragada per l’Ajuntament, com ja ha passat els anys anteriors.

La Patum a la xarxa

La Patum d’aquest any podrà seguir-se àmpliament a través de la xarxa, ja que dos webs, onsortir.cat i catalunyaonline.com faran una retransmissió de vídeo en directe per Internet.

A més Ràdio Berga repetirà la seva transmissió en directe de la festa, un programa que ha estat guardonat amb el premi Ràdio Associació de Catalunya, el premi Premsa Comarcal de Periodisme a la Protecció i Diversitat Cultural als Països Catalans, i el Premi Lacetània d’Òmnium Cultural.

La transmissió es podrà seguir pel 107.6 d’FM a Berga i comarca i per Internet a radioberga.cat.