Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Com es van comprar les bombones de butà d’Alcanar?

Els terroristes de Ripoll van finançar les bombones de butà amb diners obtinguts amb la venda de joies i or. Així, haurien aconseguit al voltant de 1.200 euros i que haurien dedicat a les 106 bombones de butà que emmagatzemaven a la casa d'Alcanar.

Redacció
Redacció 21/08/2017
Els terroristes de Ripoll van finançar les bombones de butà amb diners obtinguts amb la venda de joies i or. Segons recull El Confidencial, els Mossos d'Esquadra han descobert que els presumptes autors dels atemptats de les Rambles i Cambrils haurien aconseguit per aquesta via al voltant de 1.200 euros i que haurien dedicat a les 106 bombones de butà que emmagatzemaven a la casa d'Alcanar.
 
Així, el digital assegura que la compra es va fer de manera esglaonada per no aixecar sospites. El seu objectiu era fabricar explosius en el seu laboratori clandestí que va volar pels aires el dimecres 16 d'agost a la nit.
 
Els experts de la lluita antiterrorista intenten esbrinar ara si les joies i l'or pertanyien als jihadistes i les seves famílies, procedien de robatoris, o com a tercera opció, van ser proporcionats per individus encara no detectats que van col·laborar amb la massacre.