Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colom dóna per fet que Mas és tan independentista com ell

|

- Publicitat -

Per Colom, en l’actual context, no cal continuar ‘confiant en uns que no ens volen, als catalans, (en referència a l’Estat espanyol) sinó saber trobar un divorci tranquil i dins d’Europa aquest divorci és possible’.

Àngel Colom ha criticat els pactes d’ERC amb el PSC i ICV en les dues últimes legislatures i ha deixat clar que si ell hagués continuat al capdavant de la formació republicana ‘mai hauria fet el tripartit. Ni el primer, ni molt menys el segon’. Precisament aquest fet és una de les coses que el ‘separa molt’ dels seus antics companys de partit.

Publicitat

Colom s’ha mostrat ‘content’ per les declaracions que va fer ahir el president d’ERC, Joan Puigcercós, al mateix programa sobre un possible govern amb CiU de cara al futur, ja que pensa que si la federació nacionalista no obté la majoria absoluta a les pròximes eleccions i ha de comptar amb algun partit aquest ha de ser ERC. ‘Jo sóc d’aquells dins de CDC que vol, de cara al futur, un acord catalanista, un acord nacionalista, de manera que el catalanisme torni a liderar i a governar Catalunya’, ha afirmat, abans de constatar que en els últims temps Artur Mas i Joan Puigcercós ‘han començat no només a parlar sinó a acostar posicions’.

Segons ell, en els últims congressos d’Esquerra i de Convergència s’ha posat en relleu que l’horitzó nacional de les dues formacions està ‘molt, molt a prop’ i, tenint en compte això, pensa que ara el que cal és ‘generar un full de ruta’ per tenir un ‘estat propi’. ‘ERC, de l’època que jo era secretari general, ja va dir que optava clarament per la independència del país i tot i que després han fet pactes que no van en aquesta direcció en la línia general continuen en aquesta via; doncs Convergència en l’últim congrés, el del juliol, va definir molt clarament que assumint el concepte del que és l’estat modern també treballa per la Catalunya independent, diem sobirana però és independent’, ha explicat Colom.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut