Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Colom dóna per fet que Mas és tan independentista com ell

El qui va ser líder d’ERC durant la primera meitat dels 90 i ara membre de la direcció de Convergència, Àngel Colom, ha deixat clar que la seva aposta dins de Convergència és que aquesta formació porti ‘el país a tenir estat propi’ i ha puntualitzat que Artur Mas, David Madí, Felip Puig i Oriol Pujol, entre d’altres, són tan independentistes com ell.

Colom ha assegurat davant els micròfons de El Matí de Catalunya Ràdio que ‘hi ha gent que dubta de la voluntat independentista de CDC, doncs no ha de dubtar. Jo els he de dir d’entrada que si em creuen una mica que confiïn que si jo hi sóc, vol dir jo i molta altra gent com en López Tena i el mateix Mas i Oriol Pujol i Felip Puig i el David Madí, tota aquesta gent volem anar en la mateixa direcció i això és que aquest país tingui estructures d’estat’, ha afirmat.

Redacció
Redacció 23/10/2008

Per Colom, en l’actual context, no cal continuar ‘confiant en uns que no ens volen, als catalans, (en referència a l’Estat espanyol) sinó saber trobar un divorci tranquil i dins d’Europa aquest divorci és possible’.

Àngel Colom ha criticat els pactes d’ERC amb el PSC i ICV en les dues últimes legislatures i ha deixat clar que si ell hagués continuat al capdavant de la formació republicana ‘mai hauria fet el tripartit. Ni el primer, ni molt menys el segon’. Precisament aquest fet és una de les coses que el ‘separa molt’ dels seus antics companys de partit.

Colom s’ha mostrat ‘content’ per les declaracions que va fer ahir el president d’ERC, Joan Puigcercós, al mateix programa sobre un possible govern amb CiU de cara al futur, ja que pensa que si la federació nacionalista no obté la majoria absoluta a les pròximes eleccions i ha de comptar amb algun partit aquest ha de ser ERC. ‘Jo sóc d’aquells dins de CDC que vol, de cara al futur, un acord catalanista, un acord nacionalista, de manera que el catalanisme torni a liderar i a governar Catalunya’, ha afirmat, abans de constatar que en els últims temps Artur Mas i Joan Puigcercós ‘han començat no només a parlar sinó a acostar posicions’.

Segons ell, en els últims congressos d’Esquerra i de Convergència s’ha posat en relleu que l’horitzó nacional de les dues formacions està ‘molt, molt a prop’ i, tenint en compte això, pensa que ara el que cal és ‘generar un full de ruta’ per tenir un ‘estat propi’. ‘ERC, de l’època que jo era secretari general, ja va dir que optava clarament per la independència del país i tot i que després han fet pactes que no van en aquesta direcció en la línia general continuen en aquesta via; doncs Convergència en l’últim congrés, el del juliol, va definir molt clarament que assumint el concepte del que és l’estat modern també treballa per la Catalunya independent, diem sobirana però és independent’, ha explicat Colom.