Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Colau farà campanya a Madrid

La capital d’Espanya serà l’escenari de confluència de diferents candidatures municipals de l’òrbita de Podemos. Segons informa el diario.es,  el proper sis de maig Ada Colau compartirà cartell amb la candidata a l’alcaldia de Madrid per “Ahora Madrid”, la coalició de Podemos i Equo  que lidera  Manuela Carmena, juntament amb altres cap de llista de diferents ciutats espanyoles i catalanes. 

Redacció
Redacció 21/04/2015

Espanyolitzar la campanya electoral de Barcelona

Segons el diari, l’objectiu de l’acte conjunt a la capital d’Espanya és visualitzar la sintonia política entre els diferents projectes municipals de l’òrbita de Podemos, però permet donar una imatge d’unitat de les candidatures a Espanya. De fet, “Ganemos Madrid”- ara “Ahora Madrid”- va sorgir com altres candidatures similars, a imatge i semblança de Guanyem Barcelona –ara Barcelona en Comú-.

Fomentar un missatge unitari espanyol

Malgrat que les diferents candidatures apel·len a la independència orgànica, el cert és que el nexe en comú de totes elles és Podemos, la formació liderada per Pablo Iglesias que ja ha deixat clar que en els programes electorals de les eleccions autonòmiques no hi té cabuda cap referència al dret a l’autodeterminació i que aplicarà el centralisme més dur igualant els programes a tot el territori, tal com va explicar el responsable del comitè electoral de Podemos, Iñigo Errejón, que pensa incloure en el seu programa electoral aturar “els cantonalismes”. Podemos ja ha anunciat que també hi haurà actes conjunts de Pablo Iglesias i Ada Colau cara les autonòmiques.