Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Colau decidida a consultar-ho tot tret del tramvia per la Diagonal i l’entrada a l’AMI

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, en una entrevista a Catalunya Ràdio ha descartar la possibilitat d'una consulta sobre la connexió del tramvia per la Diagonal. Els arguments són els mateixos que l’alcaldessa Ada Colau va esgrimir fa uns dies en una entrevista a RAC1 audiblement molesta per la pregunta de Jordi Basté. “Ho portàvem al programa electoral, tots els ciutadans ho sabien, i el projecte té prou solvència tècnica i financera. És una proposta bona no només per Barcelona sinó per a tota l'àrea Metropolitana”, ha dit el número dos de Colau. Segons el programa de Barceloan en Comú, “la iniciativa ciutadana, entesa com el dret de proposar i promoure una votació perquè el govern municipal desenvolupi un determinat projecte o una determinada acció, és un dret fonamental de la participació democràtica”.

Redacció
Redacció 08/05/2016

La consulta a per entrar a l’AMI tampoc

Per altra banda, cal recordar que fa un any, el 29 d'abril del 2015, en plena precampanya electoral per a les eleccions municipals, Colau va explicar que al seu programa hi incloïa una consulta a Barcelona per si la capital catalana s'havia d'unir a l'Associació de Municipis per a la Independència. Un any després d'aquestes paraules, BenComú encara no ha reobert el tema. “És un assumpte prou important i que mobilitza molta gent com perquè sigui sotmès a una consulta ciutadana”, va justificar llavors Colau.
 
Barcelona en Comú insisteix a ERC i la CUP a que entri a formar govern amb un PSC que té el seu cap de files imputat
 
Malgrat que la xarxa bull amb piulades de Colau, Gala Pin, Janet Sanz o Laia Ortiz, entre altres, criticant “la màfia” del PSC, sembla que se les endú el vent. Avui Pisarello ha insistit en la idea de conformar un govern que englobi totes les forces d'esquerres al consistori, un cop aprovats amb èxit l'ampliació pressupostària. “Volem un front ampli amb PSC, ERC i la CUP. Estem disposats a rediscutir-ho tot”, ha assenyalat Pisarello, que ha explicat que les converses més avançades són amb el PSC i que en dues setmanes es podria anunciar un acord amb el grup liderat per Jaume Collboni, imputat per presumpte tràfic d’influències. De fet, el govern Colau ja compta amb molts excàrrecs del PSC en el seu organigrama municipal.
 
Atac de Pisarello a CiU
 
Sobre CiU Pisarello ha assegurat mantenir la mà estesa, però no s’ha estat de criticar-los: “Estan massa enfadats per pactar res. Aquí sí que no veig els somriures. No han acceptat que hi hagi hagut un vot de canvi a la ciutat. Però si tenen un canvi d'actitud, crec que és possible arribar a acords”, ha assenyalat el número dos de Colau.

 

Relacionats