Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

Ciutadans s’impugna a si mateix les llistes de la població on va tenir més vots

|

- Publicitat -

Ciutadans (C’s) ens va acostumant a les seves baralles internes. Fa poc una carta de dimissió del secretari general del Partit, Antonio Robles, ja posava damunt la taula les greus dificultats d’aquest partit, que no sap cap a on va ni quina línia és la que ha de seguir. Ara la situació és més que crítica a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental).

Publicitat

Expliquem bé els fets perquè el conflicte ve de lluny. Ciutadans en les eleccions generals va treure a Cerdanyola del Vallès els millors resultats del partit arreu de Catalunya. Doncs ara, en les eleccions municipals, el mateix partit ha impugnat les seves llistes i s’han creat dos fronts de foc obert dins la formació.  

Això ha estat així perquè es va crear un nou comitè de direcció del partit a Cerdanyola posat des de la seu principal a Barcelona. Aquesta nova direcció va presentar unes llistes que foren escollides per a presentar-se a les municipals. Però la directiva antiga va impugnar les llistes perquè creuen que estan plegades d’irregularitats. Segons sembla, la intenció de Rivera era col·locar gent pròxima a ell, ja que a Cerdanyola està previst que caiguin dos o tres regidors.

Per tant, ara a Cerdanyola hi ha dos fronts enfrontats, dos C’s: per una banda, l’antiga direcció de Ciutadans a Cerdanyola del Vallès i, per l’altra, les llistes que es presenten a les municipals formades per gent nouvinguda al partit de Cerdanyola i que a més a més rep el suport de la direcció nacional.

Reaccions des de la directiva nacional

La direcció de Ciutadans va obrir expedient disciplinari i ha suspès cautelarment de militància dos afiliats de Cerdanyola que van denunciar les  “irregularitats” en l’eleboració de la llista electoral de la formació de Cerdanyola. Segons l’executiva de Ciutadans, els dos militants “van perjudicar el partit propagant falsedats”.

Reaccions dels militants al carrer

Però això no acaba aquí: la tensió ha arribat al carrer.  Albert Rivera va fer un míting a Cerdanyola per donar suport al partit, però el tret li va sortir per la culata. Uns 15 militants del mateix partit, Ciutadans, van increpar el líder amb insults i pancartes que el titllaven de corrupte i d’actuar de forma dictatorial dins el partit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut