Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Ciudadanos ja té el seu gran corrupte de referència

Novembredel 2012, les eleccions catalanes són a la vora i Ciudadanos feia campanya. L'intent a la deseperada de Ciudadanos per ampliar suport va deixar de banda la moralitat i l'ètica. En aquest sentit, Albert Rivera va arribar a dir: “tot el que sigui aglutinar diferents corrents de la societat contra la deriva independentista que defensa CiU, benvingut sigui”. Així de satisfet es mostrava en conèixer que Mario Conde i la seva formació, Societat Civil i Democràcia, demanava el vot per a ell.

Redacció
Redacció 11/04/2016
Mario Conde va enviar una carta a Ciudadanos on explicava que el seu partit polític, Sociedad Civil y Democracia considerava que els plantejaments del partit d'Albert Rivera eren l'única formació que defensa la nació espanyola a Catalunya, “són els més propers a la societat civil espanyola, farta de les imposicions dels nacionalismes i d'una classe política endogàmica més preocupada de mantenir els seus privilegis oligàrquics que de resoldre els problemes reals de la ciutadania”.
 
Així doncs, Mario Conde i el seu partit van convidar “a tots els seus afiliats i simpatitzants” amb dret a vot a Catalunya a votar a Albert Rivera. Segons Ciutadans, aquesta 'benedicció' va demostrar que des de fora de Catalunya “ens veuen com el vot útil” contra els nacionalistes catalans.
 
Mario Conde, detingut un altre cop
 
La Guàrdia Civil ha arrestat a Madrid l'ex banquer, als seus dos fills i al seu gendre per reintroduir a Espanya 14 milions d'euros. L'expresidiari hauria utilitzat una xarxa d'empreses pantalla per recuperar el patrimoni que va amagar després de la desfeta de Banesto. El 31 de març de 2001 l'Audiència Nacional dicta sentència contra Conde i el condemna a 14 anys pels delictes d'estafa i apropiació indeguda i l'obliga a tornar 7.200 milions de pessetes a Banesto.
 
Ciudadanos de Madrid també l'admira

Ignacio Aguado és un admirador de la figura de Mario Conde. Així ho va mostrar públicament el líder de Ciudadanos a Madrid, a través de diversos tuits en els quals destacava el paper de l'exbanquer i fins itot el defensava d'haver “pagat pel que va fer”. També va recolzar en algun intercanvi de missatges les idees de Conde sobre els partits.