Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

CiU i PPC demanen la compareixença de García-Bragado a la comissió d’investigació del cas Palau

CiU i PPC han demanat aquest dimecres la compareixença del quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, davant la comissió d’investigació sobre les irregularitats en la gestió del Palau de la Música. El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha subratllat que tripartit i Ajuntament estan ara ‘implicats’ en un suposat delicte d’operació especulativa amb la imputació de Garcia-Bragado. Per això, ha reclamat explicacions a Presidència, ja que l’operació va ser gestada quan era secretari d’aquest departament. En el mateix sentit s’ha expressat Dolors Montserrat (PPC), que ha recordat que el seu grup ha demanat diverses vegades però sense èxit la compareixença de Bragado.

Redacció
Redacció 01/07/2010

En declaracions als mitjans, Pujol ha subratllat que CiU no declararà culpable Garcia-Bragado a través ‘d’hipòtesis, conjectures, notes i cartes no signades’, però sí creu ‘greu’ que un membre del Govern i ara de l’Ajuntament de Barcelona pugui ser el ‘cervell’ d’un suposat delicte d’operació especulativa. ‘Això no esquitxa el Govern de Catalunya, això no esquitxa l’Ajuntament de Barcelona, això ja implica el Govern tripartit i l’Ajuntament de Barcelona’, ha opinat.

És per això que CiU demanarà la compareixença de Garcia-Bragado davant la comissió d’investigació i que el conseller d’Economia, Antoni Castells, vingui ‘amb les responsabilitats sota el braç’ quan participi en la mateixa comissió. És ell, ha dit, qui ha de decidir qui decideixi els cessaments que pertoquen.

A més, Pujol ha reclamat a Presidència que doni explicacions d’una operació que s’ha gestat en el seu departament. ‘Les obligacions d’ara obliguen a què la gent doni la cara’, ha apuntat. Tampoc estaria malament, ha continuat, que donés explicacions l’exregidor Carles Martí.

De fet, el portaveu de CiU al Parlament ha opinat que el tripartit acceptarà la compareixença de Bragado després que es conegués la seva imputació.

Per la seva banda, la portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha recordat que el seu grup ha demanat diverses vegades la compareixença de Garcia-Bragado, i ha opinat que ‘ara més mai’ cal que comparegui davant la comissió d’investigació, ja que l’operació va gestar-se quan ell era secretari de la Presidència i ha continuat després com a regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona.

A més, ha anunciat que el PPC tornarà a demanar que s’ampliï l’abast de la comissió d’investigació, ocupant-se també de tot el que fa referència a l’hotel del Palau.