Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

CiU demanarà empara al president del Parlament davant “l’opacitat” de Nadal sobre l’estat de Rodalies

Covergència i Unió ha anunciat aquest dijous que demanarà empara al president del Parlament, Ernest Benach, perquè el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, contesti les 190 preguntes que la federació nacionalista li va fer sobre l’estat actual de la xarxa de Rodalies a Catalunya i considera que el conseller no va contestar. Benach demanarà ara al conseller que comparegui. Nadal ha contestat a Rull que ‘qui pregunta malament interpreta malament’. Una tensa discussió entre el convergent i el socialista que després s’ha traslladat als passadissos del Parlament on els dos s’han acusat d’actuar de mala fe.

Redacció
Redacció 30/11/2007

El parlamentari de CiU Josep Rull ha estat l’encarregat de presentar una interpel·lació al Govern sobre ferrocarrils. El diputat de CiU ha criticat que de les 190 preguntes l’Executiu ha contestat que no té capacitat de respondre. ‘El Govern ens va respondre amb dues línies dient que el Govern no té clar ni allò que li traspassen’, ha manifestat. En concret, la resposta per part del Departament va ser: ‘Tota la informació sol·licitada forma part del conjunt de documents que estem analitzant en el procés de traspàs’.

En aquest sentit, Nadal ha manifestat que ‘ell no ha contestat que no sap res sinó que no té tota la informació, però que aquesta està damunt la taula’ de les negociacions per la transferència de la competència de Rodalies. ‘Tot el que pregunta és objecte de negociació’, ha afirmat i acte seguit ha dit: ‘Vostè s’ha equivocat i ha obtingut unes respostes que són molt afinades i que alhora que les interpreta s’equivoca’.

El conseller de Política Territorial ha afirmat taxativament que ‘no hi ha opacitat i que hi ha la màxima transparència’. De fet, ha afirmat que té ‘una autèntica antologia del disbarat de les respostes que varem tenir quan es demanava en els 23 anys de governs Jordi Pujol’. ‘Molts consellers fugien d’estudi’, ha afegit el conseller Nadal.

El diputat convergent ha criticat durament que el conseller conegui la informació reclamada pel grup parlamentari de CiU i no la vulgui comunicar. ‘Vostè té mala fe’, li ha traslladat Rull a Nadal. Així mateix, ha criticat que el conseller no el vulgui informar sobre temes com l’estat de Rodalies que no són elements susceptibles de ser negociats en el traspàs. ‘O actua de mala fe i impedeix que aquest Parlament pugui conèixer la informació o simplement no ho sap’, ha declarat.

Així, després que el conseller Nadal contestés per segona vegada a Rull, aquest ha anunciat que demanarà al president del Parlament empara davant la ‘opacitat’ de Joaquim Nadal. El diputat convergent també ha explicat que portarà aquest assumpte a la comissió de Política Territorial si s’accepta i preguntarà una a una cada una de les preguntes al conseller. Acabat el de debat en l’hemicicle els dos polítics han insistit en la discussió en els mateixos termes amb que ho han fet dintre del plenari. Han tornat a reiterar-se que havien actuat de mala fe.