Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

CiU creu que el pla d’austeritat ‘discrimina’ Catalunya i la perjudica més que la resta de l’Estat espanyol

El portaveu adjunt de CiU al Parlament, Josep Maria Pelegrí, considera que el pla d’austeritat de la Generalitat i el decret que ha aprovat el govern de Zapatero ‘discriminen’ els catalans i perjudiquen Catalunya més que la resta de l’Estat. Pelegrí ha assenyalat que a més d’haver de fer front a les ‘retallades de l’Executiu espanyol’ els catalans hauran d’assumir ‘l’increment d’impostos’ de la Generalitat. Pelegrí ha criticat el pla d’austeritat que afirma que s’ha efectuat ‘complint ordres de Madrid’ i que enlloc de plantejar mesures per ‘reactivar l’economia’ aposta per incrementar impostos bàsics com el d’automoció o el de transmissions patrimonials.

Redacció
Redacció 30/05/2010

Josep Maria Pelegrí ha afirmat que Catalunya ‘surt més perjudicada’ que la resta de l’Estat amb la tisorada del govern espanyol i el pla d’austeritat que ha aprovat aquest dissabte el Govern: ‘L’Estat fa retallades i la Generalitat incrementa els impostos’, ha comentat Pelegrí que ha assegurat que es tracta d’una situació ‘d’absoluta discriminació cap a Catalunya’.

En referència al pla d’austeritat català, Pelegrí ha assenyalat que planteja mesures que van ‘en contra’ del que s’hauria de dur a terme tenint en compte l’actual situació econòmica en què es troba Catalunya. ‘Pujar impostos ara no’, ha remarcat Pelegrí que ha fet una crida perquè l’executiu català proposi mesures per reactivar l’economia. ‘Cal posar bases sòlides perquè els autònoms i les petites empreses puguin tenir capacitat de reacció davant una crisi econòmica com l’actual’, ha dit el portaveu adjunt de CiU al Parlament, que ha criticat durament mesures com l’increment de l’impostos sobre les rendes més altes, el d’automoció o el que fa referència a la compra venda d’immobles.

En aquests mateix sentit ha lamentat que el Govern no hagi dut a terme aquestes reestructuracions fins que Madrid no ho ha demanat. ‘Un cop més obeeixen ordres’, ha dit el portaveu adjunt de CiU al Parlament, que també ha assenyalat que les raons de fons d’aquest pla es basen en ‘mantenir la unitat del tripartit a costa del país’ i ‘la llibertat que els partits que formen part del tripartit tinguin joc electoral’.

Pelegrí s’ha referit a l’acord de finançament a què van arribar la Generalitat i el govern espanyol i s’ha preguntat ‘on són aquest diners’ que des del seu punt de vista haurien de servir per evitar incrementar els impostos.