Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

CiU considera l’Ajuntament ‘responsable’ de l’accident del Tibidabo

El cap de l’oposició i líder de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat aquest dilluns al matí ‘responsable’ el consistori de l’accident de dissabte al Tibidabo en què va morir una noia de 15 anys després que l’atracció del Pèndol es desplomés. Trias ha lamentat la mort de la noia i ha reclamat que l’Ajuntament investigui tots els detalls per determinar les causes del sinistre i assumir-ne responsabilitats, si cal. El líder convergent s’ha mostrat sorprès perquè un accident d’aquestes característiques ‘pugui ocórrer’ i l’ha qualificat d”accident impossible’.

Redacció
Redacció 19/07/2010

Trias ha demanat ‘prudència’ però ha assegurat que aquest accident ‘no hauria d’haver passat mai’. Ha exigit al govern municipal i al seu alcalde ‘que posin tots els mitjans possibles’ per aclarir com es va produir l’accident, ja que ha assegurat que està en joc el futur del parc d’atraccions i per assegurar que una cosa així no es torni a repetir.

El líder de CiU ha valorat positivament que s’hagi demanat un informe extern al Col·legi d’Enginyers de Catalunya i ha demanat que l’oposició conegui les informacions que es vagin coneixent en les diferents investigacions obertes. Un cop acabades aquestes, ha reclamat que si hi ha responsabilitats s’assumeixin. ‘Demano que s’actuï amb la màxima exigència i contundència’, ha declarat als mitjans de comunicació.