Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Cervera també acorda denunciar els immigrants sense papers

La capital de la Segarra, seguint els passos de Vic, ha acordat denunciar els immigrants sense papers que estiguin empadronats a la ciutat. Així es va decidir al ple de la setmana passada amb l’aprovació d’una moció presentada pel PP i que va rebre el suport de CiU i Solucions i Futur. És dóna la circumstància que la moció es va aprovar tot i els vots en contra del mateix grup de l’alcalde, Joan Valldaura, el PSC, juntament amb ERC i els regidors del grup Independents per la Segarra (INSE). Cervera és una de les capitals de comarca catalanes amb més immigració, concretament amb un 22% d’estrangers empadronats. Segons les dades de l’INE espanyol del 2009, a Cervera 2.079 dels 9.328 veïns empadronats són immigrants.

Redacció
Redacció 01/06/2010

L’aprovació de la moció del PP a Cervera arriba després que l’ajuntament de Vic revisés la seva proposta a principis de maig i decidís que només delataria aquells immigrants irregulars que tinguin causes pendents amb la justícia o hagin comès algun delicte.

L’alcalde de Cervera, Joan Valldaura, haurà de decidir doncs, ara, com aplicar la mesura aprovada en ple la setmana passada -tot i haver votat en contra- i ho haurà de fer juntament amb els seus socis de govern, PP i Solucions i Futur, que van votar a favor de notificar a l’administració aquelles persones empadronades a la ciutat que no tinguin els papers en regla. Queda encara dons per decidir si es denunciarà tots els immigrants sense papers residents a la ciutat o s’aplicarà algun criteri o requisit.