Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Cent personalitats del món social i cultural donen suport a Barcelona Decideix

Nombroses personalitats del món cultural i social català han donat suport aquest dimecres a la campanya de recollida de vot anticipat per a la consulta sobre la independència de Catalunya que organitza Barcelona Decideix per al 10 d’abril. Per tal d’animar els barcelonins a participar, han votat anticipadament per fer explícit el seu suport a aquesta iniciativa. Han intervingut en l’acte el fundador de Ràdio TeleTaxi, Justo Molinero; l’actriu Anna Sahun i l’arquitecte Oriol Bohigas. La presentació ha conclòs amb la projecció del vídeo inèdit ‘Dret a decidir!’.

Redacció
Redacció 09/02/2011

Núria Feliu, Arcadi Oliveres, Miquel Sellarès, Isabel Clara-Simó, Pere Tàpies, Josep M. Terricabras, Montserrat Abelló, Jaume Cabré i Pilarín Bayés, entre molts d’altres, s’han aplegat a la Seu d’Òmnium per donar el seu suport a la consulta sobre la independència ’10A Barcelona Decideix’. Han estat la representació d’un centenar de personalitats del món cultural i intel·lectual que s’han adherit a la celebració de la consulta a la ciutat.

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, ha encetat l’acte i ha recordat que aquest consulta ’10A Barcelona Decideix’ ‘és la culminació de tot un procés’ de consultes a més de 500 municipis de Catalunya. La presidenta ha afegit que Barcelona ha de tornar a exercir de capital tal i com ho va fer amb la manifestació del 10 de juliol, que ‘ha servit’ per demostrar que els ciutadans es mobilitzen tots junts ‘poden canviar el curs de les coses’.

Crida a la participació
Tal i com ha fet la presidenta, el locutor Justo Molinero ha animat a la participació ja que segons les seves paraules ‘hem de tenir dret a decidir, ara més que mai’, referint-se a la reunió entre els presidents Artur Mas i José Luis Rodríguez Zapatero. ‘Ara és el torn dels ciutadans’, ha dit Molinero, i ha afegit que ‘del tarannà i la manera de fer del dia 10, en dependrà el futur dels nostres fills’.

Durant l’acte, s’ha projectat un vídeo en què el desaparegut lingüista Joan Solà anima a la participació a la consulta, una jornada en la que ell volia participar. De les paraules de Solà, se’n desprèn que una consulta d’aquestes característiques ‘té més valor que si en tingués de real perquè en aquest cas s’hi va simplement perquè es vol’.

El portaveu de l’organització de la consulta a la ciutat, Alfred Bosch, ha animat a la participació i a fer ús del vot anticipat que està tenint una bona resposta perquè ‘la gent està votant massivament’. Bosch ha dit que s’està trencant un ‘estereotip’ que deia que a Barcelona ‘seria impossible i no funcionaria’. ‘La consulta està entrant a Barcelona amb èxit’, ha afirmat Bosch.

El portaveu ha demanat participació entre la classe política i s’ha dirigit al president Artur Mas a qui ‘modestament’ ha demanat que ‘es pensi bé’ la decisió d’anar o no a votar perquè, segons Bosch, ‘l’abstenció no ajuda a avançar’.