Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Catalunya sota el vent

Els Bombers de la Generalitat han rebut més de 200 avisos aquest diumenge a causa de les fortes ventades que afecten gairebé a tot Catalunya, segons ha informat la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Només entre la una del migdia i les tres de la tarda els Bombers han registrat 160 avisos. Les comarques més afectades han estat el Barcelonès, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Vallès Occidental. A ciutats com Sabadell, Terrassa o Santa Coloma de Gramenet s’han dut a terme més de trenta actuacions dels bombers. La majoria d’aquests serveis han consistit en retirar elements caiguts a la via i fer tasques de seguretat a les façanes dels edificis. A l’Estació de França de Barcelona el fort vent ha fet caure part del sostre de l’estació, provocant alternacions al servei de Rodalies i als trens de mitjana i llarga distància.

Redacció 09/12/2007

El servei de trens a l’estació de França a Barcelona ha quedat interromput des de les dues d’aquest diumenge al migdia per la caiguda d’una part del sostre del vestíbul. Per aquest motiu, Renfe ha hagut d’establir modificacions del servei. Concretament, el servei de la línia 10 de Rodalies es fa entre Sant Andreu Comtal i l’Aeroport. També hi ha un servei alternatiu d’autobusos entre l’Aeroport i l’Estació de França. D’altra banda, els trens de Mitjana Distància amb origen o destí a l’Estació de França comencen o finalitzen els seu recorregut a Sants. Per als viatgers del Passeig de Gràcia i l’Estació de França s’ha habilitat un servei d’autobusos que enllaça aquestes estacions amb Sants. Aquests trens circularan amb retards d’uns 30 minuts.

Els trens de Llarga Distància amb origen i destinació a l’Estació de França iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a Sants. Entre l’Estació de França i Sants s’ha programat un servei alternatiu per carretera. alunya manté vigent l’avís de situació de risc per les fortes ratxes de vent, que bufarà de component oest i afectarà, sobretot, les zones més elevades, on pot arribar a superar els 90 Km/h. A les comarques del Baix Camp, Baix Ebre, Montsià i Alt Empordà les ratxes màximes poden superar els 120 Km/h.