Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Catalunya Ràdio estrena nova temporada unificant els serveis informatius i consolidant els programes estrella

Catalunya Ràdio engegarà el pròxim dilluns la nova programació de la temporada 2007-2008, marcada per la continuïtat dels seus programes estrella, la incorporació d’alguns nous espais i la transformació dels seus serveis informatius. Així, a partir de setembre, els informatius ‘Catalunya matí’, ‘L’informatiu migdia’, ‘Catalunya vespre’, i els informatius del cap de setmana s’emetran simultàniament a Catalunya Ràdio i a Catalunya Informació, per tal d’unificar els recursos i millorar la qualitat. Pel que fa als esports, aquesta temporada han incorporat les polèmiques narracions en català dels partits del Reial Madrid.

Redacció
Redacció 03/09/2007

El director d’Informatius de Catalunya Ràdio, Jordi Lucea, ha explicat que la unificació d’aquests informatius permetrà, ‘sense perdre identitat ni rigor’, que els serveis informatius no hagin de treballar en dos escenaris diferents sinó que els esforços i els recursos se centraran, exclusivament, en una sola antena. Segons l’emissora, aquest fet incidirà directament en la millora de la qualitat del producte dels dos canals.

Una altra novetat de la nova temporada és que ‘Problemes domèstics’, el popular programa de Manel Fuentes, durarà una hora més, i durarà de dotze del migida a dues, ‘per introduir més humor, més entrevistes i més protagonistes, en una mirada diferent i incisiva de l’actualitat’, segons l’emissora.

Pel que fa a altres clàssics de la cadena, Antoni Bassas, realitzarà per catorzena temporada consecutiva ‘El matí de Catalunya Ràdio’ i Llucià Ferrer continuarà a les tardes amb ‘On vols anar a Parar?’. Xavier Graset continuarà fent tertúlia política i Joan Barril abordarà l’últim repàs de l’actualitat del dia a ‘El cafè de la República’. Al cap de setmana, Xavier Solà repassarà els canvis socials, culturals i tecnològics que s’han produït en els 20 anys d’emissió amb ‘El suplement’.

Entre les novetats de la graella figura ‘L’ofici de viure’ un nou espai de Gaspar Hernández que apostarà per la psicologia positiva, el creixement personal, la nova espiritualitat i les eines per viure en plenitud, amb psicòlegs, terapeutes i escriptors. Una altra novetat serà ‘TR3SC’, amb Núria Ferrer, que pretén convertir-se en la gran agenda cultural radiofònica de Catalunya. Serà el punt de trobada dels socis del club i, a més, comptarà amb experts per destriar les millors propostes culturals del moment. A la mitjanit dels dissabtes, Santi Carreras estrenarà ‘L’hora de les bruixes’, seixanta minuts de conversa amb dones singulars.

Un dels aspectes que vol potenciar Catalunya Ràdio és la participació de l’audiència, que serà bàsica al nou magazín concurs de les matinades d’entre setmana, ‘Fet a posta’. Conduit per Adrià Cuatrecases, en aquest nou espai els oients hauran d’aportar la seva experiència si volen aconseguir allò que desitgen. Els oients també seran protagonistes d”Els 25′, el concurs conduit per Mireia Mallol quan fa 25 anys del naixement de Catalunya Ràdio.

Pel que fa als esports, es potencien les transmissions esportives. A més de les del Barça, amb ‘La transmissió d’en Puyal’, i les de l’Espanyol, amb Eudald Serra, aquesta temporada s’incorporen les polèmiques narracions en català dels partits del Reial Madrid. Xavier Palau assumirà la transmissió que coordinarà Marc Negre, amb la col·laboració de l’exjugador blaugrana Òscar Garcia Junyent, i l’excantant de ‘Parchís’ i aficionat culer Tino Fernández. Aquest seguiment del Madrid ha generat una forta polèmica al Principat, on aquest seguiment suposa una certa espanyolització de la l’emissora, que deixa de seguir clubs catalans com el Nàstic, el Lleida o els equips de la Catalunya Nord per tal de fer seguidisme a l’equip de la capital de l’Estat espanyol.

Marc Negre realitzarà el ‘Tot gira’, que modifica el seu horari i s’emetrà dissabtes de sis de la tarda a onze de la nit i diumenges de quatre de la tarda a mitjanit. ‘L’esport al punt’ incorpora una segona edició amb Òscar Fernández, després del ‘Catalunya Vespre’, i Bernat Soler continuarà amb ‘Els millors anys de la nostra vida’ de dilluns a divendres de les onze de la nit a la una de la matinada.

La nova programació de Catalunya Ràdio va presentar-se a l’Auditori de la Fundació Joan Miró, en un programa especial de ràdio presentat per Pere Mas, on els realitzadors de la temporada 2007-2008 han explicat les novetats dels seus programes. A l’acte també ha participat el director general de la CCRTV, Joan Majó, que ha destacat la ‘finalitat de servei públic’ de l’emissora.

Per la seva banda, el director del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, s’ha mostrat satisfet de presentar una programació ‘competitiva, que contempla tots els gèneres i que combina persones de màxima experiència amb mirades noves, molt noves, del panorama radiofònic català’. Sarsanedas també ha destacat que en el 25è aniversari de l’emissora s’ha elaborat una graella ‘madura, exigent i de qualitat com comporta ser el mitjà radiofònic líder del país’.

imatge