Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Catalunya Ràdio enganya la Casa Reial però obeeix la seva decisió de censurar un diàleg amb el Rei

El Rei espanyol Joan Carles I ha estat el protagonista de la broma telefònica que el periodista Pere Mas i l'equip del seu programa 'Tot és molt confús' van fer el passat 5 de gener i que tenia com objectiu felicitar l'aniversari al borbó. El periodista Ricard Ustrell, fent-se passar pel secretari d'Artur Mas, jugant amb el cognom del presentador del programa, va anar saltant tots els sedassos telefònics del Palau de la Sarsuela fins arribar a conversar durant dos minuts amb el monarca, que va iniciar el diàleg amb un afable 'president'. Ràpidament el periodista li va explicar al monarca la 'confusió' de tot plegat així com també va felicitar l'aniversari a Joan Carles I, que es va mostrar molt content per la trucada. Un cop finalitzada la conversa, la Casa Reial va trucar a l'emissora catalana per vetar l'emissió del diàleg mantingut pocs minuts abans, fet que va ser acatat per la direcció de Catalunya Ràdio. La conversa però s'ha filtrat al portal de vídeos YouTube que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió ha obligat a eliminar-lo. L'emissora lamenta l'episodi i justifica la no emissió de la conversa afirmant que les gravacions ocultes només es poden utilitzar si tenen interès informatiu i el consentiment de les dues parts.

Redacció
Redacció 07/01/2011

Joan Carles I va ser sorprès el passat 5 de gener, dia del seu aniversari, per una trucada inesperada. Convençut que l'havia trucat el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el monarca es va posar al telèfon a la salutació de 'president' fet que no era cert. I és que l'equip del programa de Catalunya Ràdio, 'Tot és molt confús' dirigit i presentat per Pere Mas, va aconseguir sortejar tots els filtres telefònics del Palau de la Sarsuela fins aconseguir conversar amb el borbó amb l'únic objectiu de felicitar-lo en el dia del seu aniversari.

El Rei, sorprès, va fer gala d'un excel·lent bon humor i es va mostrar molt agraït per la trucada, encara que no va voler fer cap salutació per l'espai de l'emissora com així li va demanar el periodista Ricard Ustrell. Fou el propi Ustrell qui va posar a Joan Carles I en coneixement de la 'confusió' que s'havia produït amb els cognoms del presentador del programa i del líder convergent.

La Corporació obliga a treure el vídeo de YouTube
Pocs minuts després de la conversa, els serveis de la Casa Reial es van posar en contacte amb la direcció de l'emissora per vetar la conversa, ordres que van ser obeïdes. El diàleg, no obstant, ha estat filtrat al portal de vídeos YouTube, encara que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió n'ha forçat la seva prohibició. Des de Catalunya Ràdio han lamentat, en un comunicat, la filtració, ja que l'emissora pública justifica la decisió de no permetre la difusió de la conversa ja que es tractava d'una gravació oculta d'un contingut d'entreteniment no autoritzada per ambdues parts. Tot i això, les converses prèvies mantingudes entre els membres del Palau de la Sarsuela i de l'equip del 'Tot és molt confús' sí que van ser emeses.