Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Catalunya prepara el Mundial de Futbol Sala

La selecció catalana de futbol sala està acabant de preparar-se per disputar el Mundial que tindrà lloc a Argentina durant els primers dies de setembre. La meritòria sisena posició que el combinat català va aconseguir en la Copa del Món d’aquest esport, celebrat durant el mes de juny a Rússia fa pensar que hi ha opcions d’optar a les primeres posicions. La possibilitat de repetir un altre Catalunya-Espanya però, serà aquesta vegada totalment impossible ja que Espanya no va aconseguir classificar-se per aquest mundial.

Redacció 08/08/2007

La selecció catalana de futbol sala s’ha concentrat a la Garriga (Vallès Oriental) per preparar el Mundial, que tindrà lloc a Mendoza (Argentina) del 31 d’agost al 10 de setembre. Els jugadors s’entrenaran en aquesta localitat vallesana fins al 22 d’agost. Després passaran 3 dies concentrats per acabar d’enllestir la preparació i marxaran rumb a l’Amèrica del Sud. El seleccionador català, Juan Antonio Fernàndez, ha manifestat que els seus pupils estan agafant ‘un gran nivell físic’ i considera que això ‘pot donar peu a plantar cara’. L’expedició que es desplaçarà a Argentina estarà formada per 12 jugadors.

Segons l’entrenador de la selecció catalana, Juan Antonio Fernández “els jugadors estan agafant un gran nivell físic, i això pot donar peu a plantar cara a les seleccions que ens han tocat en el nostre grup”. Catalunya està dins del Grup B, format per Itàlia, Equador i Paraguai, vigent campió mundial. Per entrar als quarts de final caldrà ser un dels dos primers de cada grup.

El bitllet pel mundial es va aconseguir després del subcampionat d’Europa, jugat precisament al Principat els passats mesos de novembre i desembre. La campiona va ser la totpoderosa selecció russa.

La reacció espanyola

Cal destacar que alguns mitjans de caire espanyolista ja han posat llenya al foc sobre l’assumpte, intentant minoritzar el torneig. Per fer-ho, n’han parlant molt (paradoxal) i al·legant el fet que l’Associació Mundial de Futsal (AMF) no està reconeguda per la FIFA. La veritat però és que Espanya no renega pas d’aquesta associació, ja que disposa d’una selecció que participa a tots els tornejos que organitza l’AMF. Tots excepte aquest mundial, on no hi podrà assistir ja que no es va arribar a classificar. Per tant, serà impossible repetir el Catalunya-Espanya de la passada Copa del Món, on Catalunya es va imposar a Espanya per 5 gols a 3, demostrant amb fets que no hi havia absolutament cap impediment pel ple reconeixement de les seleccions esportives catalanes.