Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Carme Valls és reelegida presidenta de l’associació Ciutadans pel Canvi

Valls, que és presidenta de CpC des de 2006, va aconseguir la reelecció de forma contundent. La presidenta va explicar que la convenció va servir per a “la renovació interna de Ciutadans pel Canvi i per a presentar les noves campanyes d’acció política”, entre les quals va destacar “la de promoure un canvi en la Constitució i de l’organització política de l’Estat, apostant pel federalisme i l’aliança entre ciutadans tota Espanya”.

Redacció
Redacció 02/06/2008

Segons Valls, CpC ha teixit “una xarxa de ciutadania per a la democràcia amb associacions polítiques que agrupen a unes 100.000 persones a Espanya” i -al seu judici- “el primer pas hauria de ser avançar cap a un Senat federal”. Les altres campanyes d’acció política de CpC es basen en un canvi de la llei electoral, que aproximi l’actual sistema a la proporció d’una persona-un vot, al món local i a la participació ciutadana.

Per la seva banda, l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, formarà part de la Coordinadora de la formació. La IX Convenció General de CpC va contar amb la presència de representants de PSC, ICV i ERC. La consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, va ser l’encarregada de clausurar l’acte.