Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Milers de treballadors de Nissan es manifesten davant del Parlament per reclamar solucions

|

- Publicitat -

Els sindicats també han construït un cinturó de contenció per evitar que els manifestants arribessin a les tanques que protegien l’entrada del Parlament. En el transcurs de la marxa, la crida dels sindicats a la ‘responsabilitat’ ha estat constant, cosa que ha evitat l’aparició d’accions aïllades de violència.

Davant del Parlament s’han llençat una molt petita quantitat d’ous contra les furgonetes policials i mossos d’esquadra.

Publicitat

Les consignes que cridaven els treballadors durant la manifestació, a l’igual que va passar en la mobilització d’aquest dimarts davant la seu corporativa de la direcció de Nissan, estaven dirigides bàsicament contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero i contra el president José Montilla.

Sense reunió amb el president Montilla

Raul López, representant de CCOO en el comitè d’empresa de Nissan, ha explicat el contingut de la reunió amb els representants dels sis grups polítics amb representació parlamentària. López, després de dir que no havien estat rebuts pel president José Montilla, tot i estar a la seu del Parlament, ha explicat que tots els partits polítics havien reconegut que un expedient de regulació d’ocupació (ERO) no es podia aprovar sense que incorpori un pla industrial que garanteixi la viabilitat de la planta a Catalunya.

El representat de CCOO ha reconegut que en el transcurs de la trobada amb els grup polítics, els representants dels partits que donen suport al Govern del president José Montilla, s’havien compromès a gestionar una reunió amb el president de la Generalitat i una representació del treballadors de Nissan.

López també s’ha referit a la reunió prevista de José Montilla amb la direcció de Nissan al Japó, que s’ha de produir en un termini de dues setmanes. El dirigents sindicals de CCOO han dit que aquesta iniciativa li semblava bé però el que calia en aquesta reunió era reclamar un compromís per redactar un pla industrial que ‘garanteixi l’estabilitat’ de la plantilla actual de Nissan.

Els membres del comitè d’empresa han dit que un cop vist el contingut de l’ERE presentat per la direcció de l’empresa, encara es justifica ‘menys’ la seva presentació i que al Govern no li toca res més que ‘rebutjar-lo’.

Els treballadors rebutgen l’ERE de manera contundent i no admeten ni el pla social que es compromet a recol·locar als excedents de plantilla ni tampoc el compromís de l’empresa de tornar a contractar a treballadors acomiadats en dos anys. En aquest sentit, López ha recordat que amb l’historial de credibilitat acumulat per la direcció de la Nissan ningú es pot ‘creure’ aquestes promeses.

Radicalització

Jordi Carmona, representant de la UGT al comitè d’empresa, ha reconegut a l’inici de la manifestació que les últimes hores s’havia produït una ‘petita’ radicalització de les mobilitzacions però que en cap cas eren accions violentes generalitzades sinó que justificaven per l’actitud ‘provocadora’ de la direcció de Nissan.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut