Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Caos a les vies d’accés a Barcelona des del sud

Jornada d’infern per als conductors que vénen des de les comarques del sud de Barcelona. Les obres simultànies a la C-31 i C-32 han ocasionat quilomètriques cues. A més, avui a Renfe tampoc no es complien els horaris.

Redacció 15/05/2007

Hores i hores de feina perdudes. La societat catalana n’acabarà fins al capdamunt. Acostumats als retards de la Renfe, que avui també n’ha tingut, l’escàndol ha estat la manca de coordinació de les obres en les diferents vies d’accés a Barcelona pel sud. Hi ha conductors que porten des de les 7.30h del matí aturats. D’altres han girat cua i han optat pel tren, però no s’han estalviat els maldecaps.

Expliquem què ha passat: hi ha hagut una manca clara de coordinació en les obres, ja que s’han provocat retencions espectaculars avui. A la C-32 s’hi estan fent obres i paral·lelament també a la C-31. Així, doncs, a les 7.30h del matí la caravana, totalment aturada, s’iniciava a uns 14-15 quilòmetres de Barcelona. Poc a poc, la bola de neu s’anava fent gran, per entendre’ns. A les 10.30h del matí, a la sortida dels túnels del Garraf, a uns 22-25 quilòmetres fins a Barcelona, ja hi arribava l’embús de cotxes absolutament aturats.

Davant el col·lapse, segons ha pogut saber directe!cat, hi ha hagut conductors que han fet mitja volta i han optat per agafar el tren. El que no sabien és que Renfe està posant en marxa les obres de canvis de vies a la línia que ve de Sant Vicenç de Calders direcció Barcelona i els trens passaven, com ja malauradament és habitual, fora de l’horari establert.

A hores d’ara, les 11h del matí,  encara segueixen les retencions.