Edició 1766

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1766

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Camps farà tancar demà el repetidor de TV3 de la Carrasqueta

|

- Publicitat -

La jutjesa de València fa dos dies denegava el tancament del repetidor de Mondúver. Però avui s’ha girat la truita. El jutjat del contenciós administratiu número 3 d’Alacant ha concedit a Camps l’ordre de tancament. Immediatament, ahir el conseller portaveu, Vicent Rambla, va dir que el tancament de TV3 a Alacant, concretament el repetidor de la Carrasqueta, s’efectuaria de manera imminent.

Publicitat

Sorpresa a la Generalitat catalana: el conseller Joan Manuel Tresserras va afirmar que no creia possible el tancament de l’emissora al País Valencià. Aquesta acció s’emmarca en el context de negociacions entre els governs català i valencià per a la reciprocitat d’emissió de les dos televisions. Acció Cultural, com el govern català, s’ha mostrat desconcertada.

El govern de l’Estat espanyol central se’n renta les mans: a la pregunta ahir del diputat d’Esquerra Agustí Cerdà sobre la qüestió, Jose Luis Rodríguez Zapatero va afirmar que “l’última paraula la tenen les comunitats autonòmiques”. D’altra banda, Zapatero aposta per la reciprocitat de les emissions.

Justament aquestes declaracions es contradiuen amb un informe jurídic de dos professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Manuel Ballbé, catedràtic de Dret Administratiu, i Ramon-Jordi Moles Plaza, doctor en Dret. L’informe conclou que és competència de l’Estat i no de la Generalitat Valenciana sancionar les emissions de TV3 al País Valencià. Han arribat a aquesta conclusió perquè segons el vigent Pla tècnic nacional de la TDT (Reial decret 944/2005, de 29 de juliol), els canals controvertits (47 i 55) “no figuren com a atribuïts a la Comunitat Valenciana ni a cap comunitat autònoma”. És per aquest motiu que les competències quant a l’atorgament de concessions per a la gestió, control i inspecció dels mateixos canals “correspon a l’Estat”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió