Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Campanya del nacionalisme espanyol contra l’Instituto Cervantes per oferir cursos en català

Polèmica nacionalista contra l'Instituto Cervantes, la institució pública que promou la llengua castellana és el blanc de les ires del 'Círculo de castellanohablantes' que considera que amb els cursos que ofereix de català, euskera i gallec menysprea el castellà.

Redacció
Redacció 05/02/2017
Malgrat que el nacionalisme espanyol sempre menysprea les llengües catalana, basca i gallega i fa bandera dels milions de castellanoparlants que hi ha al món, la realitat és que se sent molt vulnerable i intolerant. Només ha fet falta que l'Intituto Cervantes oferís la possibilitat de fer classes amb les llengües regionals perquè associacions com la del Círculo hagi preguntat a l'Instituto per quina raó ofereix aquestes classes si la seva funció és “promoure universalment l'ensenyament, l'estudi i l'ús del castellà”.

En un comunicat a la seva pàgina web, l'associació denuncia que “el castellà va pel camí de convertir-se en l'única llengua d'Espanya que no tindrà un institut propi per a la promoció i difusió de la seva llengua”. El Círculo denuncia que tant el català com el basc i gallec tenen els seus instituts per promoure a l'exterior els estudis de les seves llengües, i reclama al Cervantes que només promocioni el castellà.

Relacionats