Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Boya carrega contra Moragas per les informacions que diuen que va impulsar SCC

Redacció| La -fins fa poc- diputada de la CUP Mireia Boya ha reaccionat via Twitter a les informacions que aquest matí ha difós el diari 'El Mundo' sobre Societat Civil Catalana (SCC). Segons han dit, l'excap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, hauria “impulsat” la plataforma unionista on Miriam Tey, la seva cunyada, exerciria de vicepresidenta. 

Redacció
Redacció 31/12/2017
En un fil a Twitter, Boya assegura que “si SCC era un dels elements de la branca 'social' de l'Operació Catalunya, era evident que Moragas era al darrere”. Tal com deia aquest article del directe.cat del 2016 -que ja parlava de la “creació i potenciació de l’entitat Societat Civil Catalana per contrarestar les entitats del sobiranisme”- Boya també apunta que SCC “es va fundar” “per fer de contrapès a l'ANC” i assenyala les seves relacions amb “membres de l'extrema dreta i comptes tan opacs com els de Cs”. 
 
Segons ella, Moragas -que va dimitir després de l'estimbada electoral del PP el 21-D i ha estat designat ambaixador d'España a l'ONU- obrirà la “branca internacional” de l'operació Catalunya.