Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Bosch: “Ahir al Sant Jordi va quedar clar que el tsunami democràtic no ha mort i el procés està ben viu”

Barcelona (ACN).- El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat que l'acte multitudinari de l'ANC, Òmnium i l'AMI ha demostrat el bon estat de salut del sobiranisme. “Ahir al Sant Jordi va quedar clar que el tsunami democràtic no ha mort i que el procés està ben viu”, ha assenyalat Bosch. “El poble és qui mana i nosaltres donem suport a la democràcia autèntica, la participativa, la que omple els carrers i els estadis”, ha continuat el candidat d'ERC, que ha rebut el suport explícit d'Avancem, liderat per l'exsocialista Joan Ignasi Elena. “Donem suport a Alfred Bosch per raons polítiques sòlides i perquè és la millor opció per recuperar la Barcelona de la gent”, ha sentenciat Elena.

Redacció
Redacció 25/04/2015

Ple suport d’Avancem a l’Alfred Bosch i a Esquerra

El coordinador general d'Avancem ha afirmat que defensen una Barcelona “del treball, la creativitat i la innovació, que durant molts anys va reeixir”. “I aquesta Barcelona en la darrera dècada ha viscut un cert ensopiment”, ha lamentat Elena, que ha justificat el suport a Alfred Bosch gràcies a tres aspectes cabdals. “En primer lloc perquè és un home de fiar i és bo ressaltar-ho tal com està la política”, ha ironitzat el cap visible d'Avancem. “Segon, perquè té un projecte polític que compartim: el de recuperar aquesta Barcelona que va donar tants èxits al nostre país, el va transformar i que va millorar les condicions de vida de la gent”, ha puntualitzat Elena. 

“I en tercer lloc perquè aquest país està vivint un procés revolucionari i d'emancipació nacional i jo crec que Bosch té molt clar que Barcelona ha de tenir un paper de lideratge en aquest procés de transformació”, ha valorat el coordinador general d'Avancem, que ha parlat de la necessitat d'una capital catalana “oberta, acollidora i integradora”. “Nosaltres sempre hem defensat allò que deia Joan Reventós: som socialistes, ara més que mai amb tanta gent patint, i som catalanistes. Són dos elements indestriables”, ha reflexionat en veu alta Elena, que ha avançat que serà Santi Lapeira la persona que anirà a la llista d'ERC a Barcelona per part d'Avancem.

“Gràcies perquè doneu suport a un projecte de Barcelona”

Li ha respost Alfred Bosch, que considera que la capital catalana ha iniciat una “autèntica revolució democràtica”. “Es viu al carrer i esperem que també es visqui a les urnes el proper 24 de maig. S'ha de preservar el poder de la gent a través de les urnes”, ha comentat el candidat d'ERC a l'alcaldia en un acte celebrat al minúscul i autèntic bar Pastís, al barri del Raval. “El poble és qui mana, aquesta és la consigna. Nosaltres donem suport a això i a defensar la nostra personalitat”, ha corroborat Bosch, que ha posat el Pastís com un exemple de la Barcelona a protegir.

“No volem que tanqui. S'ha de preservar aquesta Barcelona que estimem i on ha de manar la gent”, ha conclòs el candidat republicà.