Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Benach demana a tots els sectors d’ERC que es facin seu l’objectiu 2014

Ernest Benach, candidat a la presidència d’ERC, ha demanat aquest dijous a tots els sectors del seu partit ‘unitat entorn de 2014’ durant la conferència que ha pronunciat en motiu de la campanya interna del seu partit a la seu del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), davant un auditori amb 130 persones. Benach considera que per tal que ERC ‘pugui impulsar i liderar el catalanisme d’esquerres’, primer de tot ‘cal una ERC unida i renovada, responsable, però amb el 2014 en ment’. Benach ha fet aquesta demanda després d’apuntar que ‘alguns intenten ridiculitzar aquesta idea’.

Redacció
Redacció 09/05/2008

Ha insistit en que ‘quan més potent’ facin ‘la idea del 2014, més forta serà ERC. I quan més s’enforteixi ERC, més creixerà la idea del 2014’, per la qual cosa ha manifestat que ‘la unitat és l’única opció possible de futur’. Benach ha dit que l’objectiu 2014 obre una nova etapa a ERC i situa en un nou escenari per al conjunt del catalanisme, un cop el procés estatutari ‘ha demostrat que la via de l’Estat federal tenia molta força a Catalunya però cap ni una a l’Estat’.

En la seva clara aposta per la independència, Benach ha insistit en la mateixa idea quan ha dit que ‘la independència, la real, ens demana un partit unit i renovat en les seves formes de fer’. Ha dit que ‘aconseguir aquest partit depèn, en primer terme, de la nostra militància, del que la militància decideixi el mes de juny’. I s’ha mostrat ‘convençut’ que ‘la militància vol aquest partit unit i renovat’

El candidat a secretari general d’ERC Rafael Niubó, ha exposat que ‘cal sortir de les polítiques del fomentarem, del procurarem, en definitiva del no compromís’ i marcar-se objectius clars i que es puguin complir.

Entre els projectes concrets del seu partit, Niubó ha destacat la voluntat de triplicar els 10.000 actuals militants, crear un cens d’electors de 150.000 persones, dotar-se d’una consultoria al servei dels càrrecs, funcionar amb 12 motors territorials, posar en marxa la universitat oberta d’ERC i obrir les seus territorials creant ateneus republicans, entre d’altres.

Ha acabat proposant la implantació d’aquest ‘nou estil’ no només al partit, sinó ‘també al Govern de la Generalitat’. Entre els reptes per la pròxima candidatura ha indicat les seleccions catalanes, la Llei de Consultes Populars, el cinema en català i la Llei d’Acollida d’immigrants.