Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Barcelona tornarà a encendre demà el peveter olímpic en el 15è aniversari dels Jocs de 1992

Barcelona commemorarà aquest dimecres el 15è aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de 1992 amb una sèrie d’actes que culminaran amb una reedició de la històrica imatge de l’arquer Antonio Rebollo llançant una fletxa per encendre el peveter de l’estadi Olímpic de Montjuïc, aquesta vegada acompanyat per un jove esportista nascut aquell mateix 25 de juliol de 1992.

Redacció 24/07/2007

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i l’expresident i actual president honorífic del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, presidiran la cerimònia, que reunirà nombroses personalitats i es farà al Museu Olímpic i de l’Esport, situat davant de l’Estadi Olímpic i que va ser inaugurat aquest any pels reis d’Espanya. L’acte principal serà l’encesa simbòlica del peveter de l’estadi.

L’arquer Antonio Rebollo repetirà el llançament que li va fer entrar en la història el 1992, quan aquesta vegada ho farà en sentit invers al d’aquell històric moment. Fa 15 anys, va llençar la fletxa des de l’interior de l’estadi, va passar sobre el peveter i va anar a parar, d’acord amb el que es preveia, als voltants de l’estadi, precisament on ara es troba el Museu Olímpic. Aquesta vegada, serà al revés, des del museu cap a l’interior de l’estadi.