Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Barcelona, per davant de Madrid en ‘start-ups’

Barcelona s’ha imposat a Madrid en el rànquing de ciutats amb una major influència en el món de les ‘start-ups’, les empreses emergents, a nivell europeu. En la classificació anual que ha publicat el web EU-Startups, el bloc líder d’aquest àmbit a Europa, la Ciutat Comtal ocupa la cinquena posició, un lloc per davant de la capital de l’Estat espanyol. De fet, Barcelona només s’ha vist superada per les ciutats més punteres del Vell Continent: Londres, Berlín, París i Àmsterdam, per aquest ordre. El Districte 22@, impulsat des de fa més de deu anys, està recollint els fruits. 

Redacció
Redacció 08/06/2016

Més presència digital en el món de les 'start-ups'

El portal EU-Startups, que ja va posicionar Barcelona un lloc més a dalt que Madrid l’any passat, explica que la classificació no reflecteix el nombre d’empreses emergents o els beneficis que obtenen, sinó més aviat la presència digital d’aquestes ciutats en l’univers de les start-ups. En aquest sentit, prenen com a referència el nombre de companyies d’aquest tipus per ciutat que estan registrades a dos dels portals que n’apleguen més a tot Europa: CrunchBase i AngelList.

Barcelona, també líder en 'big data'

En qualsevol cas, les bones notícies per a Barcelona no acaben aquí, ja que la ciutat és també líder en entitats que es dediquen al ‘big data’, el concepte que fa referència a l’emmagatzematge de grans quantitats de dades. Segons dades de la Comissió Europea publicades la setmana passada, la capital catalana aplega 57 projectes d’aquest tipus, més que qualsevol altra ciutat europea. La segona posició és per a Brussel·les (55), mentre que segueixen la capital belga Londres (48) i Madrid (42).