Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Barcelona mantindrà el zoo a la Ciutadella per als mamífers i les espècies no vinculades a l’aigua

La segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, ha explicat aquest dimecres que ‘el zoo de Ciutadella continuarà existint’ per a mamífers i les espècies no vinculades a l’aigua. D’aquesta manera es descarta la possibilitat de l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de traslladar els animals a un altre espai. Mayol ha informat que aviat presentarà el projecte del zoo amb el calendari d’obres i el pressupost que hi destinarà l’Ajuntament, així com la concreció dels animals que es traslladaran al nou espai i els que es mantindran a l’espai actual. D’aquesta manera ‘serà un únic zoo amb dues parts, s’ha abandonat la possibilitat de fer un tercer espai’.

Redacció
Redacció 08/02/2008

Mayol ha explicat que tot i que l’espai es manté, s’hauran de fer obres per adequar l’espai, ja que hi ha ‘instal•lacions que estan molt bé, i d’altres que no s’adeqüen a les necessitats’. En aquesta adequació també es durà a terme una reducció de l’espai de la Ciutadella destinat als animals. Entre els espais que no caldrà modificar hi ha la instal·lació dedicada als primats. Mayol ha assegurat que ‘és fantàstica, equiparable a les millors dels Estats Units’.

Els motius que han portat a l’Ajuntament de Barcelona a prendre aquesta decisió són ‘la valoració i el repensament de que és bo tenir un espai de lleure com el que tenim enmig de la ciutat’. Mayol ha assegurat que aquest ha estat l’argument definitiu, i ha apel·lat a la història i al sentiment. Ha exemplificat el ‘vincle emocional’ de la ciutat amb el zoo explicant que durant la guerra civil ‘tothom ho passava malament, però hi va haver una solidaritat ciutadana per donar aliments als animals’.

El Zoo de Barcelona va arribar l’any passat al milió de les visites

La segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, ha anunciat que l’any 2007 el Zoo de Barcelona va tenir 1.102.939 visitants, el que és un 8,40% més que el 2006. Pel que fa als contractes actius, han arribat als 29.349, enfront dels 26.535 que hi havia al desembre de 2006. Aquests contractes suposen un total de 99.850 persones sòcies del Zoo Club, l’any 2006 van ser-ho 91.232 persones. D’aquesta manera el zoo s’acosta a un dels seus objectius, ha comentat Mayol, com és ‘tenir el mateix número de socis que el Futbol Club Barcelona’. Pel que fa als programes educatius durant l’any passat amb escoles o casals, han sumat 56.349 visitants.