Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Barcelona Decideix suma el suport de Montserrat Nebrera

La plataforma Barcelona Decideix ha presentat aquest dimecres l’aval d’un centenar de personalitats del món cultural, social i polític de Catalunya que donen suport a la consulta. D’entre el nombrós grup d’adhesions hi destaquen l’exdiputada del Partit Popular Montserrat Nebrera, que s’ha sumat al referèndum malgrat haver afirmat en diverses ocasions que el seu vot serà negatiu a la independència de Catalunya. Altres personalitats que s’han adherit a la celebració del referèndum són l’escriptor Jaume Cabré, l’historiador Jaume Sobrequés, la i·lustradora Pilarín Bayés o el conseller de Cultura Ferran Mascarell. La presentació de les adhesions s’ha fet a la seu nacional d’Òmnium Cultural on la seva presidenta, Muriel Casals, ha fet una crida a participar al referèndum com a ‘acte d’exercici democràtic’ i ha destacat que la capacitat que tingui la ciutadania de reaccionar col·lectivament ‘permetrà canviar les coses’.

Redacció
Redacció 10/02/2011

Montserrat Nebrera ja ha deixat clar en diverses ocasions la seva posició contraria a la independència de Catalunya, però aquest fet no l’ha privat de donar suport a la consulta que es celebrarà el proper 10 d’abril a Barcelona. Amb Nebrera s’hi han sumat nombroses cares conegudes del panorama social, cultural i polític català, que s’han aplegat a la seu nacional d’Òmnium Cultural per fer visible la seva decisió. Durant l’acte han intervingut el periodista Justo Molinero, l’arquitecte Oriol Bohigas i l’actriu Anna Sahún i s’ha projectat un vídeo del filòleg Joan Solà, mort el passat mes d’octubre, on animava a participar a la consulta del seu poble, Bel-lloc d’Urgell.

‘Mas ha d’anar a votar’
El coordinador de Barcelona Decidex, Alfred Bosch, ha afirmat que la plataforma no demana el vot per cap opció, sinó a favor de la participació. En aquest sentit, Bosch ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que acudeixi a la cita amb les urnes ja que, si no ho fes, ‘faria un mal favor a Catalunya’.